Handicapparkering i andre lande

Reglerne for parkering med handicaptilladelse er forskellige fra land til land. Som bilrejsende i andre lande, kan du få et overblik over regler via FIA guide.

handicapparkering
Bilist

FIAs hjemmeside kan du finde regler for parkering med handicapskilt eller anden tilladelse for mere end 130 lande og stater over hele verden. Siden beskriver om der er særlige regler for parkering med handicaptilladelse og hvilke forhold, der generelt gør sig gældende.

Fælles parkeringskort i EU 

EU-og EØS har vedtaget en standard for et parkeringskort, og de fleste medlemslande anerkender det. Som rejsende fra Danmark til et EU eller EØS land kan det altså betale sig at få standard parkeringskortet, hvis du skal have bilen med. På FIAs hjemmeside kan du se, hvilke lande der anerkender kortet, og hvilke der ikke gør.

Central-og Østeuropa

FIA har indtil videre informationer for otte lande i Central- og Østeuropa. Landene er ikke en del af det EU/EØS samarbejdet, men nogle af landene vil alligevel acceptere parkeringskortet. Se informationerne under det eller de lande, du skal besøge.
Hvis du er i tvivl om reglerne, kan du som medlem af FDM, kontakte FDMs rådgivning. FIA opfordrer desuden til at spørge lokalt, hvis du bliver i tvivl.

Læs mere om handicapparkering i Danmark