Gode råd inden du lejer trailer

Det er nemt at hægte en trailer på bilen og transportere store indkøb hjem fra møbelhuset eller byggemarkedet. Men selv "gratis” leje kan blive dyr. Læs her, inden du lejer trailer.

Uanset om du låner eller lejer trailer, skal du kende betingelserne, før du kører afsted med den.
Bilist

Det er som udgangspunkt gratis at leje en trailer hos bl.a. Ikea og Silvan, der samarbejder med firmaet freetrailer.dk. Men vil du være sikker på at have en trailer til rådighed, koster det 25 kr. at reservere den, og vil du undgå en selvrisiko på 2.500 kr., koster det 39 kr. i forsikring. 

Vær opmærksom på, at det nogle steder er gratis at leje i et helt døgn, mens man andre steder skal betale ekstra efter de første tre timer. Ønsker du at leje traileren længere end det første døgn, koster det 199 kr. pr. døgn. 

Guide: sådan kobler du traileren på bilen

Hvad med forsikring?

Uanset om du lejer en trailer hos et firma eller låner den privat, bør traileren være kaskoforsikret. Spørg før lån, for bilens forsikring dækker ikke skader på traileren. Regningen kan løbe op i mange tusinde kroner, hvis der er tale om en ny trailer, og titusinder, hvis der er tale om en heste- eller bådtrailer. 

FDM anbefaler, at du betaler en beskeden forsikring for at få en lav selvrisiko, når du lejer traileren. Forvolder du skade på andre eller andres ting med den lånte trailer, dækkes det af bilens lovpligtige ansvarsforsikring.

Bestil forsikring hos FDM

Tænk på tiden

Mens det er gratis at leje traileren, hvis du er risikovillig, så kan det hurtigt blive dyrt at hente eller aflevere traileren for sent. Har du reserveret traileren uden at dukke op til tiden (senest en time derefter) eller slet ikke dukker op, koster det 199 kr. hos freetrailer.dk.

Afleverer du for sent eller uden for åbningstiden, koster det 300 kr. Desuden skal du betale 199 kr. for endnu et døgns leje ved for sen aflevering. Du kan dog forlænge lejen, hvis du gør det senest en time før den planlagte aflevering. Så pas på: Tid er penge!

Hvad med vægten?

Kørekortet til personbil er ikke nødvendigvis nok, hvis du lejer en større trailer. Du skal også undersøge, hvilken vægt din bil må trække, og om dit læs vil komme til at overskride trailerens totalvægt.
 
Læs mere: Kend forskel på lastevægt og totalvægt

Grænserne fremgår af henholdsvis bilens og trailerens registreringsattest, som begge skal medbringes under kørslen. Må bilen ikke køre med trailerens højeste tilladte totalvægt, skal differencen trækkes fra i lasten. 

Foto: FDM
På traileren kan du se dens totalvægt (T) og lastevægt (L). Foto: FDM

 

Beregn hvor meget din bil må trække

Denne artikel har været bragt i Motor nr. 9, 2015
OBS: Ovenstående priser er indhentet i august 2015, hvor denne artikel er skrevet. De kan siden hen ændre sig.