Sådan vælger du GPS

Inden du køber GPS er det en god ide, at undersøge markedet og sætte dig ind i, hvad de enkelte GPS’er kan. Men først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvad præcis din GPS skal kunne.

Overvej dine behov, inden du køber GPS
Bilist

Er det vigtigt for dig, at din GPS har en masse funktioner? Eller er skærmstørrelsen vigtigere? Vi har alle individuelle behov og krav til vores GPS, så her er nogle eksempler, der er gode at overveje, inden du kaster dig ud i at købe GPS.

Kort og opdatering

Det er en god ide at vælge et af de kendte mærker. Køb kun en model med mulighed for eksternt hukommelseskort (sd-kort), hvis du vil være sikker på, at der er mulighed for at opdatere kortdata senere.

Det bedste er at få forhandleren til at opdatere din GPS med nyeste kortdata, inden du får GPS'en, så det er med i prisen. Alternativt skal du sikre dig, at det er muligt efterfølgende at købe nyt kort eller en opdatering.

Husk at det som udgangspunkt koster penge at opdatere, dog sælges nogle modeller i dag med opdatering af kort i hele produktets levetid. 

Husk at det som udgangspunkt koster penge at opdatere, dog sælges nogle modeller i dag med opdatering af kort i hele produktets levetid. 

Læs mere: Kort og opdatering til GPS

Prøv GPS'en

Når du står i butikken, så sørg for at afprøve GPS'en. Find ud af, hvordan den er at taste på, navigere med og få også en fornemmelse af om skærm- og tekststørrelse passer dig. Køber du GPS på nettet, er priserne som reglen lavere, men du risikerer at vælge en model som ikke passer til dit behov.

Læs mere: Test af GPS

Hvor skal du hen?

Hvilke lande skal landkortet i din GPS dække? Kører du primært i Danmark og Norden, eller skal du kunne bruge GPS'en i hele Europa eller måske i USA? Prisen er lavere desto færre lande kortet dækker. For de kendte GPS-mærker er det muligt at købe kort til det meste af verden.

Hvilke funktioner er vigtige?

Undersøg hvilke funktioner, der er vigtige for dig. GPS'erne kan efterhånden mange ting, og du mister måske overblikket over de mange funktioner. Desuden afhænger prisen også af, hvor mange ting enheden kan. De nyeste tendenser, er at GPS'erne har færre funktioner, og fokuserer mere på nem betjening. Ruteberegning fungerer godt i alle GPS'er i dag, men det er ikke alle, der har aktuelle trafikinformationer. Det kan give betydeligt kortere ture, at vælge en GPS, der også har aktuelle trafikinformationer. Vælg helst en model, hvor der er sim-kort i selve GPS'en, forbindelser via din mobiltelefon er ustabilt. 

Skal GPS'en bruges uden for bilen?

Skal din GPS bruges uden for bilen? Til vandringer, cykelture eller andet. Tjek om GPS'en kan skifte indstilling til dette. Hvis den skal bruges, hvor den ikke sidder i lader, skal du især være opmærksom på batterikapacitet og mulighed for opladning.

Læs mere: Test af GPS-apps til smartphones

Skal du bruge din GPS til motorcykel findes der særlige modeller, der kan tåle udendørs brug. Der findes også specielle GPS-enheder til campister, så du kan være sikker på at komme frem over eksempelvis et bjergpas eller under en bro.

Køb GPS i FDMshop.dk