Holder din fugtgaranti vand?

Selv om der er fugtgaranti på din campingvogn, er det en god idé at få den fugttestet med jævne mellemrum alligevel. Læs her hvorfor.

Selv om der er fugtgaranti på din campingvogn, er det en god idé at få den fugttestet med jævne mellemrum alligevel.
Bilist

Et medlem af FDM kom i klemme i forbindelse med et spørgsmål om fugtgaranti på campingvognen. Campingvognen var solgt som ny, og der fulgte en femårs fugtgaranti med i købet. Desværre undlod sælgeren angiveligt at oplyse, at garantien var forbundet med en række forpligtelser, nemlig at få foretaget en række fugttjek af vognen.

Derfor blev medlemmet da også noget overrasket, da det viste sig, at der var kommet fugt i campingvognen, og at forhandleren ikke ville dække det under garantien, fordi medlemmet ikke havde overholdt de regelmæssige tjek, han skulle - men som han angiveligt ikke var blevet oplyst om.

Læs også: Gode råd når du vil købe campingvogn

Husk garantibestemmelserne

"Det er vigtigt, at du som køber sikrer dig at få udleveret garantibestemmelser og -vilkår og sætter dig ind i, om det f.eks. er en betingelse for senere at kunne påberåbe dig garantien, at vognen er til årlige eller hvert andet årlige eftersyn for fugt."

Det er vigtigt, at du som køber sikrer dig at få udleveret garantibestemmelser og -vilkår

"Det er også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvem der har udstedt garantien, og hvem du kan og skal henvende dig til, hvis du vil påberåbe dig garantien. Er den bundet op på sælgende forhandler eller den danske importør alene og ikke campingvognsproducenten, risikerer du at stå uden reelle muligheder, hvis forhandleren er lukket, og import af den pågældende campingvogn er ophørt," siger Helle Brasch, der er jurist i FDM.

Gør din campingvogn forårsklar

Lav regelmæssig fugttest

I lyset af denne sag og som en generel påmindelse opfordrer FDM derfor til, at du under alle omstændigheder får lavet regelmæssige fugt- og gastjek af din vogn, ny som gammel - garanti eller ej.

"Det er ikke særlig dyrt,  og det er givet godt ud, for jo tidligere fugt bliver opdaget, desto nemmere er det at udbedre skaden," siger teknisk konsulent i FDM Peter Sahl.

jo tidligere fugt bliver opdaget, desto nemmere er det at udbedre skaden

"Som minimum bør du få den fugttestet hvert andet år. Jo ældre campingvognen er, desto mere udsat er den for fugtskader, fordi sealinger m.v. ældes. Er din vogn af ældre dato, er det en god idé at få den tjekket efter hver vinter, inden sæsonen går i gang, da en fugtskade kan udvikle sig meget på to år," siger Peter Sahl.

En fugttest koster i omegnen af 700 kr. Vær opmærksom på, at der er travlest op til sæsonstarten, så vær ude i god tid. Påregn at undvære din vogn i en lille uge,  eller få lavet dine test i forbindelse med et drive-in-arrangement. Spørg din forhandler, om det er noget, de afholder. 

Køb ferieudstyr i FDMshop.dk