Overhaling med motorcykel

Må en motorcykel overhale imellem rækkerne, når der fx er kø? Se svaret fra politiet og FDM.

Bilist

Det er ikke lovligt, når en motorcykel overhaler imellem rækkerne af køretøjer. Heller ikke selv om der synes, at være plads til det.

Overhal længst til venstre

Overhaling skal altid ske længst til venstre - og der skal være den fornødne plads. Det betyder altså, at motorcyklister skal helt ud til venstre for bilerne i vognbanen længst til venstre, hvis de ønsker at overhale ved fx køkørsel.

Overhalingen må kun ske, hvis der er tilstrækkelig plads mellem bil og motorcykel. Motorcyklisten må desuden ikke overskride den ubrudte linje ind mod fx autoværn.

Ikke nye regler

Bestil MC-forsikring

Fra tid til anden opstår der diskussioner og ofte også forvirring om, hvorvidt motorcykler må køre mellem rækkerne af biler.

FDM har været i kontakt med Rigspolitiet, der kan bekræfte, at reglerne ikke er ændret, og at reglerne er, som FDM beskriver: Der må ikke overhales imellem rækkerne.

"Det er ærgerligt, når forkerte oplysninger i bl.a. medier skaber forvirring og misforståelser hos trafikanterne. Men nu har vi igen fået slået fast, at man ikke må overhale imellem rækkerne. Gør man det alligevel, kan det medføre en bøde og et klip i kørekortet", siger Dennis Lange,  juridisk konsulent i FDM.

Læs også: Få motorcyklen godt ud af vinterhiet

DM opfordrer til, at man altid overholder færdselslovens bestemmelser, også i forbindelse med kø.

"Man må ikke overhale højre om eller imellem rækkerne. Man må fx heller ikke bruge nødsporet til at komme hurtigere frem end de andre trafikanter", afslutter Dennis Lange.

Træn din teknik på FDMs køretekniske anlæg