Overnatning uden for campingpladser

Få overblikket over, hvor i Europa du må overnatte uden for campingpladser. Husk dog, at FDM generelt fraråder overnatning på gader og parkeringspladser af sikkerhedsmæssige årsager.

Det er i de færreste lande tilladt at overnatte i campingvognen på parkeringspladser
Bilist

Campingvognen er spændt bag på bilen og familien er på vej ud i det europæiske ferieland. Men når det er tid til en pause for natten, må man så egentlig overnatte uden for en campingplads, hvis man ikke lige er nået til sit bestemmelsessted?

Få overblik over reglerne for overnatning

Regler for overnatning uden for campingpladser er forskellige fra land til land. Nogle steder er det helt forbudt. Nogle steder må man, hvis man har fået lov. Mens det andre steder er i orden at overnatte på f.eks. en rasteplads eller en parkeringsplads.

Vi har lavet en vejledende oversigt, så du kan få overblik over, hvordan du skal forholde dig, når du vil overnatte i campingvogn i udlandet.

Vær dog opmærksom på, at FDM generelt fraråder overnatning på gader og parkeringspladser. Er du nødt til at holde en pause for natten uden for en parkeringsplads, så sørg for at vælge f.eks. en større bemandet rasteplads.

Vær dog opmærksom på, at FDM generelt fraråder overnatning på gader og parkeringspladser.

Hent oversigten over reglerne for campering her (pdf)

Holdepladser i Europa

Hvis du gerne vil tage en hurtig overnatning og ikke ønsker at køre ind på en fuldt udstyret campingplads, men samtidig ønsker ordnede forhold, så findes der i Europa en række holdepladser beregnet til formålet. Nogle er forbeholdt autocampere, mens andre også modtager campingvogne.

Køb campingpladsguide i FDMshop.dk 

Find campingplads i Danmark med FDM rabat:

Se rabat