Indbrud i biler er usynlige

Før i tiden stod bildøren på klem eller dørlåsen var beskadiget, når der havde været indbrud i en bil. I dag er det slet ikke sikkert, at du kan se på bilen, at der har været indbrud.

I dag er det slet ikke sikkert, at kan du kan se på bilen, at der har været indbrud.
Bilist

Bilnøglen er i kontinuerlig udvikling, for bilfabrikkerne vil helst holde biltyvene og brugstyvene ude. De ændrer på sikring omkring låsen og på nøglens udformning, så uvedkommende ikke kan åbne bilen udefra.

Låseværktøj fra Kina

Til autolåsesmedene udvikles låseværktøj, så de professionelle låsesmede kan hjælpe os bilister, når vi smider nøglerne væk eller får låst bilnøglerne inde i bilen. Tidligere var det svært, at få fat på autolåsesmedenes udstyr, men i dag bliver det kopieret i stor stil i Kina og kan købes over internettet. Et låseværktøj til et af tyvenes favoritmærker VW koster under 100 kr.

Læs også: Forsikringen dækker ikke alt

Indbrud på fem sekunder

De hurtigste billåse tager fem sekunder at dirke op, hvor mod de mest avancerede låsecylindre tager op mod 30 sekunder at åbne. Det er med andre ord ikke længere tiden, man kan stresse en moderne biltyv på. Men hvert mærke har sine egne låse, så biltyvene specialiserer sig typisk. Biltyvenes værktøj er kendt af forsikringsbranchen, der fortsat i mange forsikringsbetingelser skriver, at der skal tydelig tegn på indbrud. Men det er en utidssvarende formulering.

Læs også: Hvad skal du gøre, hvis bilen bliver stjålet

Jammere

Låsene åbnes - eller rettere holdes åbne - også elektronisk. Den mest udbredte måde er jammere, hvor man ved at trykke på en knap kan blokere for samtlige signaler fra fjernbetjente nøgler i en omkreds af 50 meter. Derved kan du gå væk fra bilen, trykke på knappen og tro at bilen er låst. Men har tyven trykket på jammeren, har bilen aldrig modtaget signalet. Og dermed er alle dørene fortsat åbne. Så derfor bør du lytte efter, at dørene låser og eventuelt hive i døren for at sikre, at de fortsat er låst.

Se priser på FDM bilforsikring