Mange familiebiler har ikke plads til storfamilien

Det er så som så med ’børnevenligheden’ i selv større familiebiler, hvis du skal have plads til tre børn eller flere, viser ny test, FDM har lavet. Det er vigtigt, at du undersøger, om bilen har plads til hele din familie inden køb.

FDM har testet familievenligheden i over 100 biler.
Bilist

Familiebiler har langtfra altid plads til hele familien. Tæller din familie tre eller flere børn, der sidder i autostole, kniber det ofte med pladsen.

Det viser en test, FDM har lavet i samarbejde med en række europæiske bilklubber, hvor man har testet pladsen i forskellige større og mindre biler. 

Læs også: Når du skal have plads til tre børn i bilen

Sådan får du plads til tre børn på bagsædet  

113 biler testet

Siden 2010 har FDM løbende været med til at teste over 100 biler i forhold til, hvor familievenlige bilerne er, og hvor nemt det er at montere autostole i dem. Ud af 113 testede biler har kun 37 plads til tre autostole på bagsædet, og kun i 17 af de 37 biler kan der monteres tre på stribe uden besvær.

I alt 16 biler er med i den seneste pulje biler, hvoraf fire biler har en tredje stolerække. Som tidligere er det igen de større biler som Citroën Grand C4 Picasso og Peugeot 5008, der også er mest børnevenlige.

Se oversigtsskema: Sådan god plads har de 16 biler til autostole 

Citroën Berlingo er med sine skydedøre et oplagt valgt, hvis man skal have børn på bagsædet.
Fem af de testede biler til under 100.000 kr. har god plads til tre autostole på bagsædet.

Læs også: Sådan finder du den den rigtige autostol

Henvender sig til  børnefamilier

”Bilproducenterne henvender sig ofte til familier i deres markedsføring. Men når det kommer til stykket, kniber det ofte med pladsen. Især hvis man er en familie med tre børn eller flere, kan det være en udfordring at finde en bil, der faktisk har plads til alle. Det er ikke bare et spørgsmål om komfort, men også om sikkerhed,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Selvom en bil virker stor, er det ikke ens betydende med, at den også har god plads.
Rummelige Renault Espace er blandt de biler, der har god plads til tre autostole på bagsædet. 

Har du kun brug for at transportere to børn, har stort set alle testens biler god plads på bagsædet. Anderledes forholder det sig, hvis du skal være plads til tre autostole. Og selvom flere af bilerne fås med en tredje stolerække, er den heller ikke en rigtig god løsning. Pladsen her er trang, og det er besværligt at montere autostole. Enkelte producenter tillader det slet ikke.

Find din autostol i FDMshop.dk

Børn bør sidder på bagsædet

”Børn sidder sikrest på bagsædet. Så selvom flere af bilerne har god plads til autostole på forsædet, og enkelte også har en tredje række, er det på bagsædet, børn bør sidde. Derfor kunne vi godt ønske os, at flere biler havde plads til tre autostole her. Det har kun fire af de 16 biler, vi netop har testet,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:

”Som tidligere år understreger den seneste test vigtigheden af, at man nøje undersøger, om børn og autostole nu også kan være i bilen, inden man køber en bil. Det vil være ærgerligt efterfølgende at opdage, at pladsen enten ikke er god nok, eller at autostolenes placering er uholdbar.”

Ikke overraskende er det også de helt store biler, der har bedst plads til autostole.
Ikke overraskende er det også de helt store biler, der har bedst plads til autostole.

 

Kun tre biler i den dyre ende har godt plads til tre autostole
Kun tre biler i den dyre ende har godt plads til tre autostole, viser FDMs test.