Find p-plads med mobilen

Bilisterne får nu endnu et værktøj til at finde en parkeringsplads. Én af de større mobilbetalingsløsninger til parkering, lancerer ny park & find-ordning

Bilisterne får nu endnu et værktøj til at finde en parkeringsplads
Bilist

Alle ved hvor irriterende det kan være at jagte en p-plads. Især i de større byer, hvor der ofte er flere biler end pladser.

Her kan ruteløsninger med oplysninger om parkering være en hjælp til bilisten. Easy Park har netop lanceret en park & find-løsning i deres app, og det kan hjælpe bilisterne.

”Der er bestemt brug for tiltag, der kan gøre det nemmere for en bilist at finde en parkeringsplads. Bilisterne spilder en masse tid på at lede efter parkeringspladser, fordi der ofte er færre pladser end der er behov for."

"Ved at minimere den tid, forbedrer man fremkommeligheden, der bliver brugt mindre brændstof, og så kan det måske også gavne humøret i trafikken, hvis bilisterne i stedet for at kæmpe om de samme pladser, hurtigere kan blive ledt hen til en ledig plads”, siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange.

Se også: Parkeringsfælder på offentlig vej

Der er bestemt brug for tiltag, der kan gøre det nemmere for en bilist at finde en parkeringsplads

Digitale løsninger

Der findes flere forskellige digitale løsninger, som kan vejlede bilisterne om, hvor der er størst sandsynlighed for at kunne parkere bilen

Fx får bilisten at vide, hvordan parkeringssituationen vil være, når der bliver indtastet en rute i Google Maps.

Læs mere: Find gode råd om parkering

Betalingsløsningen Parkman registrerer, når en bilist stopper en parkering og bruger det til at vejlede andre bilister om mulighederne, og nu lancerer mobilbetalingsløsningen Easy Park også en tilsvarende løsning. Her vil bilisterne ud fra en farve på et kort kunne se, hvor der er bedst chance for at parkere bilen. Disse oplysninger er bl.a. baseret på data fra andre bilister.

Ny funktion i parkeringsapp skal hjælpe bilister med at finde parkering.
Grøn, gul eller orange. I Easyparks app vil bilisterne fremover kunne blive vejledt hen til områder, hvor der er bedst chance for parkering. Til højre ses Google maps meget benyttede kortløsning. Her kan bilisten få at vide, hvor nemt eller svært det er, at finde en p-plads.

”Udfordringen er, at ingen af løsningerne er 100 % præcise. Det ville kræve, at der var sensorer i hvert enkelt parkeringsbås, som man fx kender fra mange parkeringshuse. Men den digitale udvikling gør, at der allerede er mere hjælp til bilisterne, end der var for bare 2-3 år siden." 

"Disse løsninger giver et rigtigt godt bud på, hvor det er lettest at finde en parkeringsplads, men man skal ikke opfatte det som en garanti for en ledig plads ”, siger Dennis Lange.

Køb elektronisk p-skive