Kontrol er god rustbeskyttelse

Én ud af tre biler kan vente med supplerende rustbeskyttelse, når de kommer til kontrol hos FDM. Det er din brug af bilen og tidligere rustbeskyttelse, der er afgørende for, hvornår bilen skal rustbehandles.

Én ud af tre biler kan vente med supplerende rustbeskyttelse, når de kommer til kontrol hos FDM
Bilist

Det danske klima er hårdt ved bilen, så danske biler har godt af rustbeskyttelse. Det er dog meget individuelt, hvor ofte bilen bør behandles. Kontrol af bilens undervogn, før du booker en rustbeskyttelse, kan derfor være en god investering.

Kørselsmønster vigtigere end tidsintervaller

I januar 2018 sendte FDM mere end hver tredje bilejer (38 pct.), der var til rustkontrol med bilen, retur med besked om, at en rustbehandling ikke var aktuelt.

”Som bilejer er det svært at vurdere, hvornår bilen trænger til rustbeskyttelse. Mange tror desværre, at alle biler skal rustbeskyttes hvert andet år, men det er ikke rigtigt. Nogle biler skal, mens andre kan vente tre og fire år mellem behandlingerne. Det kommer helt an på bilmodellen, hvor langt du kører til dagligt, og hvordan du plejer din bil i hverdagen,” siger Lone Otto, der er teknisk chef i FDMs rådgivning.

Mange tror desværre, at alle biler skal rustbeskyttes hvert andet år, men det er ikke rigtigt

Tjek bilen før rustbehandling

Der er ingen grund til, at hverken over- eller underbehandle bilen. Rustbeskytter du for ofte, er det skidt for både bil, miljø og din pengepung, mens underbehandling kan betyde, at du risikerer nogle dyre rustskader på sigt.

”Hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt din bil skal rustbeskyttes, er det en god ide at lade en fagmand tjekke bilen for dig. Så undgår du at bestille en behandling, som bilen enten ikke har behov for, eller hvor du kunne nøjes med en simpel genbehandling frem for en fuld behandling. Der skal dog være tale om en decideret rustkontrol, hvor fx bilens hjulophæng også tjekkes. Et simpelt kig på undervognen er ofte ikke nok,” forklarer Lone Otto og fortsætter:

”Der skal ikke herske tvivl om, at alle biler skal rustbeskyttes, hvis de skal klare sig i det danske klima. Det skal blot ske efter behov og ikke efter faste tidsintervaller, som det ofte ses.”

Få bilen tjekket for rust hos FDM

FDMs anbefalinger til rustbeskyttelse

Hvis du går i overvejelser om, hvorvidt det er ved at være tid til en rustbeskyttelse af bilen, har FDM disse anbefalinger til dig:

  • Alle biler bør rustbeskyttes fra de er helt nye, da de ofte ikke er produceret til det danske klima
  • Jo tidligere bilen bliver rustbeskyttet, des bedre er det for bilen
  • Hvert andet år bør du få en uvildig fagmand til at vurdere, om bilen trænger til rustbeskyttelse

Læs mere: gode råd om rustbeskyttelse af din bil

Rustbeskyttelse med dit FDM medlemskab

Som medlem af FDM har du flere muligheder for at finde rustbeskyttelse til bilen med særlige FDM fordele.

FDM rustbeskyttelse

Du indleverer din bil på et af FDMs testcentre, hvor vi sørger for, at bilen sendes til rustbeskyttelse på udvalgte rustcentre rundt om i landet. Når bilen kommer retur, tjekker vi den for dig, før du får den retur. Så er du sikker på, at bilen har fået den rette behandling.

Bestil FDM rustbeskyttelse

Rabataftale

FDM har rabataftale med rustcentre rundt om i landet, hvor du får op til 15 pct. rabat på rustbeskyttelse. Rustcentrene er desuden en del af en stikprøve kontrolordning.

FDM rabat hos SUVO