Nummerpladen får bommen op på broen

Storebælt og Øresund indfører nu, at betalingen for turen kan klares via nummerpladen. Det kræver blot, at man på forhånd knytter sin nummerplade til betalingskortet.

Nummerpladen kan bruges til at betale med.
Bilist

Stik broen en plade! Både Brobizz og betalingskort kan snart undværes, når turen går over Storebæltsbroen eller Øresundsbroen. Begge steder vil nummerpladen klare ærterne, hvis man på forhånd har registreret den hos de respektive selskaber.

På Øresund indføres ordningen 1. marts; på Storebælt ventes det at ske sidst i marts.

Fidusen for bilisten er, at man får rabat og slipper for at stoppe helt op. Samme fordele giver Brobizz, men nummerpladegenkendelse kan være en god løsning, hvis man har glemt bizzen eller kører så sjældent over broerne, at man ikke vil investere i én.

Betalingsanlægget i Halsskov.
Vil man betale med nummerpladen, skal de blå baner benyttes. Skal Brobizzen klare betalingen, skal man tage de grønne baner. Foto: Sund & Bælt

Brobizz er hurtigst

Storebælt anbefaler Brobizz for bilister, der ofte kører gennem betalingsanlægget. Det er den hurtigste og mest pålidelige løsning.

FDM anser nummerpladebetalingen for et udmærket tilbud til bilisterne. Men det er vigtigt at afmelde ordningen eller ændre nummeret, når man ikke længere har bilen.

Storebælt kalder det nye system Pay By Plate. Hidtil er det gået under navnet Brobizz Light.

Aflæsningen af nummerpladen er i testfasen lykkedes  98 procent af gangene. Af hensyn til de sidste to procent, hvor systemet svigter, skal man bruge de blå kortbaner. Her kan personale eller et betalingskort redde situationen.

Se mere: Nummerpladen er dit nye betalingskort

Hold nummerpladen ren

Betalingsanlægget ved Storebælt.
Der er kommet endnu en måde at betale for de store broer på.

Vil man bruge nummerpladen som betaling, skal den være nogenlunde ren.

Er en bil tilmeldt Pay By Plate og samtidig forsynet med Brobizz, er det valget af bane, der afgør, hvilken betaling der prioriteres højst. I de grønne Brobizz-baner vil Brobizz få forrang, mens det i de blå kortbaner vil være Pay By Plate.

Læs også: Billigere at krydse Storebælt

Fordel for erhvervskunder

Det betyder også, at Storebælts erhvervskunder ikke behøver både en privat- og erhvervs-bizz, men kan have den private aftale tilknyttet nummerpladen. I betalingsanlægget afgøres betalingen så gennem banevalget.

Nummerpladebetaling gælder på Storebælt indtil videre ikke motorcykler, biler med ønskenummerplade, biler længere end seks meter samt udenlandske biler.

Op til to nummerplader kan tilknyttes samme Bropas, der er Øresunds rabataftale. Samtidig ophører det fysiske Bropas-kort, der hidtil har kunnet knyttes til Bropas.

Anderledes ved Øresundsbroen

Op til to nummerplader kan tilknyttes samme Bropas, der er Øresunds rabataftale. Samtidig ophører det fysiske Bropas-kort, der hidtil har kunnet knyttes til Bropas.

På begge broer giver nummerpladebetaling samme rabatter som med Brobizz.

Se mere: Brobizz bliver til 'Eurobizz'