Tjek p-skiven på søndag

Havemøblerne ud, armbåndsuret en time frem og hvad så lige med p-skiven? På søndag den 25. marts skifter vi til sommertid, og selvom du har en elektronisk p-skive i forruden, kan det godt være, at du bør tjekke tiden en ekstra gang.

Havemøblerne ind, armbåndsuret frem og hvad så lige med p-skiven? På søndag den 29. oktober skifter vi til vintertid, og selvom du har en elektronisk p-skive i forruden, kan det godt være, at du bør tjekke tiden en ekstra gang.
Bilist

Foråret har så småt meldt sin ankomst, og selvom de fleste godt ved, at de på søndag skal sætte uret en time frem, så er det måske ikke alle, der tænker over, at sommertiden kan have betydning for ens parkering.

”Elektroniske p-skiver er meget populære blandt bilister, og mange har måske vænnet sig til, at den klarer det hele selv, når man parkerer. Men nogle modeller stiller ikke selv om til sommertid. Hvis du har sådan en model, skal du huske at indstille uret manuelt, ellers risikerer du at få en parkeringsafgift,” forklarer juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange.

Læs også: Stil din p-skive rigtigt

Hvad med datoen

Har du en elektronisk p-skive, der indstiller sommertiden efter dato, så er det vigtigt at du tjekker, at datoen står rigtigt.

”Nogle elektroniske p-skiver ændrer selv klokkeslettet, når man skifter fra vintertid til sommertid og omvendt. For at gøre det, kræver det som udgangspunkt, at p-skiven er indstillet til den korrekte dato. Hvis p-skiven tror, at det er den 24. og ikke den 25. marts, kan det altså give problemer,” bemærker Dennis Lange. 

Læs også: Undgå en afgift for parkering

Tjek altid skiven

Det er ærgerligt at få en p-afgift, og det er særlig ærgerligt, hvis du får den, når du har parkeret i god tro. Derfor kan det være en god ide at sætte et ekstra kryds i kalenderen på søndag, så du husker at få rettet uret til.

”Generelt gælder, at selvom man har en elektronisk p-skive, så er det en rigtig god ide at tjekke, om den står korrekt, når man parkerer. I sidste ende er det bilistens ansvar, at p-skiven er indstillet korrekt, uanset om det er sommertid eller vintertid, eller om den elektroniske p-skive løber tør for batteri,” siger Dennis Lange. 

Læs også: P-regler i kommuner