Østrig forbyder rygning i bilen

Østrig forbyder nu rygning i bilen, hvis der er børn eller unge under 18 år med. Lignende forbud gælder allerede i dag i flere andre lande. Se hvilke her.

Østrig forbyder nu bilister at ryge i bilen, hvis der er børn med.
Bilist

Østrigske bilister og passagerer skal fra 1. maj skodde cigaretten, hvis der er børn i bilen.

1. maj indfører Østrig nemlig et forbud mod rygning i bilen, hvis der er børn eller unge under 18 med i bilen. Forbuddet gælder for både fører og passagerer, og også selvom vinduer og evt. soltag er åbne, mens der pulses.

En overtrædelse udløser i første omgang en bøde på 100 euro. Ved gentagelser kan bøden dog stige til helt op til 1.000 euro (7.500 kr.).

Læs mere: Regler i udlandet

Forbudt i en række lande

Allerede i dag gælder lignende forbud i en række europæiske lande:

En overtrædelse udløser i første omgang en bøde på 100 euro.

Frankrig: Rygning i bilen er forbudt, hvis der er børn og unge under 18 med. En overtrædelse kan koste 68 euro i bøde.

Italien: Det er forbudt at ryge i bilen, hvis der er gravide eller mindreårige med. Hvor meget en overtrædelse udløser i bøde, afhænger bl.a. af barnets alder. Er barnet/børnene under 12 år og/eller er der gravide med i bilen, er bøden på mellem 500 og helt op til 5.000 euro. Er de yngste passagerer mellem 12 og 17 år, er bøden fra 250 til 2.500 euro

Cypern: Det er forbud at ryge i bilen, hvis der er børn eller unge under 16 år med. Ved overtrædelse risikerer du en bøde på 85 euro.

Grækenland: Det er forbudt at ryge i biler, taxaer og busser, hvis der er børn under 12 år med. En overtrædelse kan udløse en bøde på helt op til 1.500 euro.

Storbritannien: I England og Wales er det forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn eller unge under 18 år med. Dog er cabriolets undtaget, hvis kalechen er nede. En overtrædelse udløser en bøde på 50 Pund. Samme regler gælder i Skotland, hvor bøden dog på 100 Pund. Forbuddet omfatter her ikke de såkaldte e-cigaretter.

Irland: Det forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn eller unge under 18 år med. En overtrædelse udløser en bøde på 100 Pund. Ignoreres politiets stopsignal tilmed, kan bøden i værst fald lande på 1.000 Pund.

Kilde: ÖAMTC

Køb udstyr til bilferien