Nu stiger ejerafgiften for nye biler

Ejerafgiften tager et hop for nyere biler. Er din bil indregistreret første gang efter den 3. oktober 2017, stiger ejerafgiften fra 1. juli 2018.

Ejerafgiften tager et hop for nyere biler d. 1. juli 2018
Bilist

Hvis din bil er registreret første gang efter den 3. oktober 2017, vil din grønne ejerafgift stige, når du skal betale ejerafgift næste gang efter den 1. juli 2018.

Afgiftsstigningen er et led i den seneste nedsættelse af registreringsafgiften i efteråret, hvor nogle biler faldt helt op til 60.000 kr. i registreringsafgift. En del af finansieringen af denne markante reduktion i registreringsafgiften var en mindre stigning i de løbende ejerafgifter for nyere biler. 

Ejerafgiften stiger i gennemsnit knap 500 kr. om året – altså ca. 250 kr. pr. halvår

Se her: find ejerafgifter 2018 

Det er altid første indregistreringsdato nogensinde, der er afgørende for de periodiske afgifter.

Omlægning af afgifter 

Hvis din bil er registreret første gang efter den 3. oktober 2017, vil din grønne ejerafgift stige, når du skal betale ejerafgift næste gang efter den 1. juli 2018

Stigningen i ejerafgiften er et resultat af en omlægning fra afgift på køb af ny bil til afgift på bilejerskabet, som er helt i tråd med de anbefalinger FDM har givet politikerne.

"Vi arbejder for tekniske afgifter, der skal være med til at fremme miljøvenlige og sikre biler, og vi ønsker, at der skal være løbende afgifter i forbindelse med bilejerskabet frem for en stor afgift ved købet af bilen. De løbende afgifter vil reducere bilejerens udgifter til finansiering og forsikring, da lavere registreringsafgift også betyder mindre hovedstol på billånet og mindre forsikringssum, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i Økonomisk- og politisksekretariat i FDM.

Læs også: FDM opfordrer til omlægning af bilafgifter