Alle bilmærker går frem i AutoIndex 2019

Bilglæden brager derudaf, og for første gang i AutoIndex er der fremgang for alle bilmærker på alle parametre. Se, hvor meget gladere bilejerne af dit bilmærke er blevet

BMW vinder AutoIndex 2019
Bilist

Det er rekordernes år i FDMs AutoIndex. Resultaterne er de højeste siden vi i 2003 begyndte årligt at bede bilejere vurdere deres bil, forhandler og værksted.

Der er rekorder, både når det gælder den gennemsnitlige vurdering af bilmærkerne og det antal indekspoint, som vinderne og de dårligst placerede har opnået. Faktisk er bunden hævet mere end toppen, så forskellen mellem de mest tilfredse og knap så tilfredse er skrumpet.

BMW vinder og Kia går mest frem

BMW ligger igen i toppen og har scoret 1,7 procent flere indekspoint end sidste år, så sejrscoren er imponerende 920 ud af 1.000. Volvo og Mercedes-Benz følger efter – ligesom sidst – mens Audi er overhalet af Toyota, der indtager fjerdepladsen.

Audi på femtepladsen er i øvrigt bilmærket med den næstdårligste stigning i tilfredsheden blandt ejerne, kun undergået af Seat.

Den største stigning ses hos Kia og Hyundai med henholdsvis 3,3 og 3,2 procent.

Få hjælp til bilkøbet

Årets placering i AutoIndex 2019

I bunden ligger Fiat for femte år i træk. Mærket har dog oplevet den femtebedste fremgang blandt de 21 bilmærker med en stigning på 2,3 procent – 19 indekspoint flere end sidste år.

Gennemsnittet for alle bilmærkerne er steget med 1,9 procent. Du kan læse flere resultater fra AutoIndex i Motor nr. 04/2019, der udkommer 16. maj.

28.000 bilejere er med i AutoIndex

I starten af året besvarede 28.000 bilejere flere end 120 spørgsmål i FDMs årlige AutoIndex-undersøgelse.

FDMs partner i AutoIndex, Loyalty Group, har indsamlet og bearbejdet svarene, hvor bilejerne har vurderet deres bil, forhandler og værksted på en skala fra 1 til 7. De er omregnet til indekspoint op til 1.000.

Tilfredsheden med bilmærkerne er en sum af fire kategorier, der vægtes således: Bilens komfort og kvalitet, 40 procent. Forhandlerens kompetencer, 20 procent. Værkstedets kompetencer, 20 procent. Loyalitet over for bilmærket, 20 procent.

Vindere blandt bilejerne

FDM takker alle deltagere i AutoIndex for besvarelserne, og har trukket lod om følgende præmier:

Rejsegavekort på 10.000 kr.

John Baastrup, Ikast

Rejsegavekort på 5.000 kr.

Britta Brodersen, Ringsted

Steen Jensen, Hørsholm

Mette Koguth-Nielsen, Næstved

5 gavekort til FDM Netbutik på 1.000 kr.

Leif Andersen, Måløv

Jørgen Christensen, Bogense

Bjarne Dehn, Haslev

Pia Dalgaard Madsen, Holstebro

Helen Lunau, Ølstykke

5 gavekort til FDM Netbutik på 500 kr.

Ole Kristensen, Aalborg SØ

Søren Bagger, Brøndby

Jens Rasmus Jensen, Hillerød

Poul Mogensen, Kokkedal

Tom Volhøj, Hirtshals