Android Auto er allerede (lidt) lanceret på dansk

Hvis du er en af dem, der har tænkt på, hvornår Android Auto kommer til Danmark, er svaret måske allerede nu.

Android Auto lader dig bl.a bruge Google Maps fra din telefon i bilen
Bilist

Længe har Android-brugere i Danmark undret sig over, hvornår Android Auto ville blive lanceret i Danmark.

Det har været længe været muligt at hente en installationsfil, eller APK-fil, fra diverse internetsider, men bruger man Google Play-butikken, får man den frygtede besked: “Android Auto er ikke tilgængelig i dit land.”

Men vil du bruge din GPS på telefonen på en bedre måde i bilen, er der for nogle Android-brugere en løsning forude.

Android 10 med indlagt Auto

I den nyeste version af Android, Android 10, er Android Auto nemlig en fast del af styresystemet - derfor behøver du ikke hente nogen app længere, hvis altså du kører den nyeste version af Android. Det er dog kun tilfældet for den version af Android Auto, du kører på bilens skærm - vil du bruge Android Auto på mobilens skærm, skal du stadig bruge den gamle metode.

Har du Android 10?

Det er ikke sikkert, du kører Android 10. Er din telefon købt efter september 2019, kører den sandsynligvis Android 10.

Derudover har en lang række telefoner fået en opdatering, der får den med på vognen. Du kan se i din telefons indstillinger, hvilken version af Android, den kører.

Bruger du allerede Android Auto, behøver du ikke gøre noget. Har du brugt en rigtig APK-fil, har din telefon selv opdaget, at appen allerede er der.  Har du ikke brugt Android Auto før, burde det virke, hvis du sætter din telefon til din bil. I begge tilfælde er du fremadrettet sparet for en masse bøvl.

Husk, at bilen skal understøtte Android Auto. Langt de fleste nyere biler virker med det, blandt andet biler fra VW, Opel, Peugeot og Skoda.

Akkurat som med Apple CarPlay, så kan Android Auto også bruges trådløst. Det er tilgængeligt i enkelte, typisk nyere biler, og virker lige nu kun med telefoner fra Google og Samsung. Flere telefoner kommer senere til med trådløs Android Auto, sandsynligvis i starten af 2021.

Hvis din telefon ikke kører Android 10, kan du stadig bruge den gamle metode. Den kan du se mere om her: Download Android Auto i Danmark

Hvis systemet knaser

Hvis du oplever problemer med Android Auto, er der flere ting, der kan være galt. Her er et par ting, du kan prøve:

  • Langt de fleste problemer med Android Auto kommer af den ledning, du bruger. Sørg for, at den er i god stand, så kort som muligt, og af høj kvalitet.
     
  • Tjek, at USB-porten på din telefon er fri for lommeuld og skidt
     
  • Hvis din telefon har en funktion, som forlænger batterilevetiden, kan den give knas med Android Auto. Flere mærker har sådanne indstillinger, og de hedder noget forskelligt, så rod lidt i indstillingerne og se, om du kan finde noget med batteri.

Køb udstyr til håndfri mobiltelefoni i FDMshop.dk:
Se udvalget