Nu flytter dit kørekort ind på din mobil

Som noget nyt kan bilister nu hente deres kørekort ned på mobilen med ny app. Appen Kørekort er dog kun gyldig legitimation i Danmark.

Ny kørekort-app
Bilist

Bilister kan fra i dag nøjes med at finde mobilen frem, når de bliver bedt om at vise kørekortet. Som noget nyt kan kørekortet nu nemlig hentes ned på mobilen og bruges som gyldig legitimation med den nye app ’Kørekort’.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der i samarbejde med Justitsministeriet, Rigspolitiet og Transportministeriet står bag den nye app, som er et frivilligt supplement til det fysiske kørekort. Det kræver stadig et gyldigt fysisk kørekort for at kunne bruge appen.

Kørekort-app gælder kun i Danmark

Kørekortet på mobilen vil dog kun være gyldigt i Danmark. Går turen til udlandet i bil, skal du fortsat medbringe dit fysiske kørekort.

”I FDM synes vi, det er spændende, at den danske Kørekort-app nu bliver lanceret. Det vil gøre livet lettere for bilisterne, der nu skal huske én ting mindre, og som næsten altid har deres mobil ved hånden. Samtidig er det godt, at løsningen er frivillig, og altså ikke en erstatning for det fysiske kørekort,” siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs også: Her er kørekorts-kategorierne 

Sådan logger du på Kørekort-appen

Kørekort på iPhone
Det er nu muligt at hente kørekortet ned på sin mobiltelefon. (Grafik: FDM)

For at oprette dig i Kørekort-appen skal du bruge både dit Nem-Id og dit pas. Herefter vil appen være beskyttet af enten din kode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, som du bruger på din mobil.

Som på dit almindelige kørekort vil dit fulde navn, fødselsdato og billede fremgå og naturligvis også, hvilke kategorier dit kørekort gælder til.

Hvis et kørekort ikke er gyldigt, f.eks. fordi det er udløbet eller er blevet frakendt, vil der komme en besked frem på skærmen, når appen åbnes.

Kørekort-appen kan naturligvis også bruges i andre sammenhænge, hvor du i dag bruger dit fysiske kørekort som legitimation. Det kan være, når du henter en pakke på posthuset. Her kan du fremover blot vise det på din mobil.

Læs også: Nu kan 17-årige få kørekort

Som ekstra sikkerhed har appen en QR-kode, som modparten kan scanne og få verificeret, at kørekortet er ægte.

Du kan hente Kørekort-appen via App Store eller Google Plays. Den fungerer på iPhone 7 eller nyere og Android-mobiler med 8.0 ’Oreo’ eller nyere.

Bliv sikker bag rattet