Bilbøger under juletræet

Igen i år er der flere spændende danske udgivelser om biler. Her giver Motor dig tre gode bud på bøger, der vil passe perfekt under bilentusiastens juletræ.

Her er tre gode bilbøger du kan ønske dig i julegave.
Bilist

Julen nærmer sig, og til dem, der er i tvivl om, hvad de skal ønske sig, har vi samlet tre interessante bøger om biler, der fascinerer på hver sin måde.

DTC var igennem en lang årrække dansk motorsports topklasse, og promotoren Peter Elgaard fortæller hele historien.

Dansk bilhistorie er også centrum i Erich Karsholts bog om dansk bilproduktion, der viser en for mange ukendt side af dansk erhvervsliv.

Endelig har Peter Nygaard lavet en opfølger til mastodonten 'Formel 1', denne gang med fokus på det mest vindende hold: Ferrari. 

Du får hele historien om den danske motorsportserie DTC - fra start- til målflag.

Dansk motorsports historie

DTC var igennem 20 år den førende motorsportsklasse i Danmark og er dermed en af de mest sejlivede klasser i dansk motorsport, de sidste år med FDM som promotor. Nu har serien fået sin egen bog, DTC – fra start til målflag, som er skrevet af seriens opfinder og mangeårige promotor, Peter Elgaard, i samarbejde med Morten Alstrup. Bogen er en minutiøs gennemgang af hver sæson med masser af anekdoter, fakta og et væld af fotos.

DTC – fra start til målflag er på 400 sider og kan købes i de fleste boghandler og på FDMshop.dk. Den koster 349 kr., men som FDM-medlem får du 100 kr. i rabat.

En unik indsigt i dansk bilproduktion, der gennem tiderne har været større end man skulle tro.

Da Danmark byggede biler

Hvis du tror, at dansk bilproduktion er noget med Ellerten og Hope Whisper, tager du gruelig fejl. Faktisk er der bygget næsten en million biler på de danske samlefabrikker, som i mere end et halvt århundrede frem til midten af 70’erne byggede biler fra mange mærker. I bogen Dansk bilproduktion giver Erich Karsholt et fantastisk indblik i en industri, som i dag er næsten glemt, men som i mange år skabte arbejdspladser og var med til at sætte Danmark på hjul. Bogen er gennemillustreret med mere end 700 fotos og er et must for enhver, der bare interesserer sig en lille smule for biler og industrihistorie.

Dansk bilproduktion er på 456 sider og koster 499 kr. Den kan købes i boghandlen eller direkte fra forlaget, www.strandbergsforlag.dk

Nygaards bog om Ferrari i Formel 1 er en billedbog i ordets sande betydning.

Kæmpeværk om Ferrari

Ferrari i Formel 1 handler om det italienske mærkes 70 år og 1.000 løb lange historie i motorsportens kongeklasse og er på alle måder imponerende. Bogen er trykt i kæmpeformat og vejer næsten syv kilo. Den er skrevet af motorsportsjournalisten Peter Nygaard og er spækket med flotte fotos fra hans store arkiv. Bogen er derfor først og fremmest en billedbog i ordets bedste betydning, og man kan få timer til at gå med at studere detaljerne i de mange fotos.

Ferrari i Formel 1 er på 736 sider og koster 599,95 kr. Den kan købes eller bestilles i alle boghandler.

Du kan købe DTC - fra start til målflag med 100 kr. FDM rabat her: 

Køb med FDM rabat