Fik franarret sin Porsche

En byttehandel gik helt galt, da et FDM-medlem blev snydt og stod til at miste 200.000 kr. Men FDM fik bilforhandleren på andre tanker

Franarret Porsche kom retur
Bilist

Da Lars Hoe Madsen satte sin Porsche Panamera til salg, blev han hurtigt kontaktet af en privatperson, der gerne ville tage bilen i bytte for en BMW 640i Cabriolet.

Umiddelbart efter blev han ud af det blå også kontaktet af en forhandler, der i samtalen bekræftede, at værdien af BMW’en var den samme som hans Porsches.

Det virkede troværdigt

Han valgte herefter at indgå byttehandlen med den private person. Da han undersøgte sagen nærmere, blev det klart for ham, at han var blevet snydt.

”Jeg driver selv forretning og plejer altid at undersøge tingene ret grundigt, men her gik det bare for hurtigt, og jeg blev udsat for et svindelnummer. Det virkede ellers troværdigt, men nu kan jeg godt se, at de arbejdede sammen om at bytte deres mindre værdifulde bil til min”, siger Lars Hoe Madsen.

For mens Porsche Panameraens værdi var på over en halv mio. kr., blev det vurderet, at BMW’en kunne sælges for ca. 350.000 kr. Der var oplyst forkert og billigere udstyrsniveau, og der manglede et stempel i servicebogen.

Dyrt stykke brevpapir

Havde det været en byttehandel mellem to private, ville differencen på de op mod 200.000 kr. være tabt for Lars Hoe Madsen.

”Men heldigvis for ham havde køberen af Porschen skrevet købsaftalen på et stykke papir fra sin virksomhed. Derfor er der tale om en handel mellem en erhvervsdrivende og en privat, et såkaldt forbrugerkøb, og så gælder købelovens forbrugerbeskyttende bestemmelser", forklarer jurist i FDM Jannik Hermansen, der blev kontaktet af Lars Hoe Madsen, der ville have bilbyttet annulleret.

FDM tog kontakt til køberen, der reelt optrådte som bilforhandler.

”Forhandleren havde oplyst til vores medlem, at BMW’en havde en værdi af 537.000 kr., men da den reelle værdi var meget lavere, var der tale om en køberetslig mangel. Aftalen blev indgået under forkerte forudsætninger”, forklarer Jannik Hermansen.

Forhandleren i hurtig uvending

Sagen endte i Ankenævn for Biler, men nåede ikke en afgørelse, da forhandleren kom til at afsløre, at han havde kendskab til den anden forhandler, der ringede til Lars Hoe Madsen.

Forhandleren accepterede at lade byttehandlen gå tilbage.

”Jeg havde egentlig regnet med, at de 200.000 kr. var tabt, men heldigvis fik jeg en god hjælp fra FDM, og det er jeg vildt glad for”, siger Lars Hoe Madsen, der igen har Porschen holdende i indkørslen.

Bliv medlem af FDM