Danske Tesla-ejere lægger sag an mod Tesla

En gruppe Tesla-ejere trækker den amerikanske elbilproducent i retten. Bilejerne mener, at softwareopdatering har forringet bilernes batterikapacitet og forlænget ladetiden. FDM følger sagen med interesse.

Tesla Model S
Bilist

Oplevelsen af en forringet bil som følge af opdatering af bilernes software får nu en gruppe Tesla-ejere til at lægge sag an mod den amerikanske elbilgigant. Retten i Hillerød har bestemt, at sagen kan behandles som et gruppesøgsmål.

Konkret drejer det sig om ejere af forskellige udgaver af Tesla Model S årgang 2013-2016. Ejerne mener, at en opdatering af bilernes software i perioden april til december 2019 har medført væsentlig forlængelse af ladetiden ved brug af Teslas Superchargere og en markant nedsat batterikapacitet.

Tilmeld gruppesøgsmål

”Hvis du som Tesla-ejer har ladet softwaren i din bil opdatere og har oplevet problemer med nedsat ladetid og batterikapacitet, kan du tilmelde dig gruppesøgsmålet. For at blive en del af gruppesøgsmålet skal du rette henvendelse til Advokathuset Torsten Pedersen - Saabye-Brøndum, som er det advokatkontor, der repræsenterer bilejerne i sagen,” som der står i den såkaldte kundgørelse, der er offentliggjort på Facebook.

FDM kender til problemstillingen

FDM er ikke en del af gruppesøgsmålet og har heller ikke deltaget i det juridiske arbejde. Derfor kan og vil FDM ikke udtale sig om den konkrete sag, som foreningen dog følger med interesse.

”Vi kender til problemstillingen, som Ankenævn for biler tidligere har behandlet lignende sager om. Desværre faldt de ikke ud til forbrugernes fordel,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, og tilføjer:

”Normalt begynder sager mellem private bilkøbere og forhandlere ved Ankenævn for biler, som er oprettet med særligt fokus på netop at løse forbrugersager om biler både hurtigere og billigere end domstolene. Forbrugerne har imidlertid ret til at vælge at anlægge sager direkte ved domstolene, altså uden om nævnet.”

Håber bilejere får medhold

Når FDM ikke er en del af det aktuelle gruppesøgsmål, skyldes det, at gruppesøgsmål er kendetegnet ved, at alle, der er berørte af det, retssagen drejer sig om, kan tilmelde sig gruppesøgsmålet.

”Da FDM er en medlemsorganisation, kan vi alene føre retssager, herunder gruppesøgsmål, for medlemmer. Samtidig vil det være uhensigtsmæssigt, hvis der sideløbende føres flere parallelle sager om det samme spørgsmål. Derfor afventer vi udfaldet af gruppesøgsmålet, som vi naturligvis håber, bilejerne får medhold i,” siger Torben Lund Kudsk.

Der er frist for at tilmelde sig gruppesøgsmålet 9. juli kl. 16.00. Det skal ske ved skriftlig meddelelse til advokat Torsten Pedersen, Advokathuset, Teglporten 3, 3460 Birkerød, telefon 45 81 45 89.

Få rådgivning