Hotte elbiler ikke så lune som lovet

Varmepumpen på en stor del af Volkswagens populære ID-elbiler har vist sig ikke at være så effektiv som forventet. Mange kunder har derfor ret til kompensation.

VW ID.4 set forfra
Bilist

VW-koncernens første elbiler af nyeste generation, ID.3 og ID.4, har solgt som varmt brød. Men knap så lunt ser det ud for bilernes såkaldte varmepumpe, der skal varme kabinen op i de kolde måneder, uden at det tager for meget strøm fra batteriet.

I en mail til ID-kunderne fortæller VW, at de på baggrund af test i vinter og dialog med kunder må konstatere, at varmepumpen ikke er så effektiv som først antaget. Det går ud over bilens rækkevidde, og derfor står de berørte kunder nu til at få en kompensation på 2.118,75 kr.

Konkret drejer det sig om de fleste ejere af ID-modeller, der er udleveret inden 1. juli 2021, og som har købt bilen privat eller ved finansiering. Men det kan også gælde biler leveret senere. Til og med 31. juli var der nyregistreret 3.874 ID-biler.

I mailen er der link til en hjemmeside, hvor man kan taste bilens stelnummer ind og straks se, om man er berettiget til kompensationen. Du kan gøre det på Volkswagen.dk (eksternt link). Ellers kan man kontakte sin forhandler.

FDM: Rimeligt at kompensere

I Danmark har varmepumpen været standardudstyr, så der har VW ikke kommunikeret så klart om, hvor meget rækkevidden kunne forlænges med brug af varmepumpen som i f.eks. Tyskland.

”I det daglige vil bilejerne nok ikke tænke så meget over det, for kabinen bliver stadig varmet op. Det vil sandsynligvis forkorte rækkevidden med nogle få kilometer, når kabinen skal varmes op. Men systemerne skal jo virke som forventet, og derfor er det kun rimeligt, at VW kompenserer kunderne,” siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør i FDM.

Udbetalingerne begyndte 20. september, men VW kan ikke garantere, at alle kunder modtager mailen. Der vil derfor også blive udsendt et brev om kompensationen.

Oplever du problemer med din bil?

Husk, at du som medlem af FDM altid kan få hjælp af vores juridiske og tekniske eksperter.

Kontakt rådgivningen