Tesla vil tredoble sit danske ladenetværk

Den amerikanske elbilproducent skruer op for strømmen og vil samtidig tredoble antallet af ladeudtag inden for 18 måneder. Ny stor ladestation på vej ved Odense.

Tesla supercharger
Bilist

2022 kan meget vel blive året, hvor danske elbilejere endelig kan få bugt med rækkeviddeangsten.

Den store ladeoperatør Clever meddelte sidste år, at man frem mod 2025 vil sætte 10.000 flere offentlige ladepunkter op, og nu træder Tesla også på speederen.

I en pressemeddelelse annoncerer den amerikanske elbilproducent en stor udvidelse af sit danske ladenetværk.

Tesla har i dag 12 såkaldte Supercharger-stationer i Danmark og omkring 200 destinationsladere på typisk hoteller og ved indkøbscentre.

Alene i foråret vil Tesla seks nye lynlade-stationer samt udbygge de eksisterende stationer. De første spadestik er taget til den første nye station ved Odense med 16 ladere. Den ventes at åbne i løbet af foråret.

I alt vil Tesla alene i foråret udvide med 128 nye ladeudtag. Målsætningen er dog at fordoble det eksisterende netværk af 12 stationer og 156 ladeudtag inden årets udgang og at tredoble antallet af ladeudtag de kommende 18 måneder, skriver Tesla i en pressemeddelelse.

Kan lade 275 km på 15 minutter

De seks nye lynlade-stationer vil være såkaldt V3 Superchargers, der er Teslas tredje generation af lynladning og har en ladeeffekt på op til 250 kW. Dermed vil en Tesla Model 3 Long Range ifølge Tesla kunne lade, hvad der svarer til 275 km på 15 minutter.

Tesla vil fremover kun installere V3-teknologi på alle nye stationer i Danmark og Europa.

Det er dog ikke alle Tesla-modeller, som vil kunne udnytte den højere ladeeffekt. Mens alle Tesla Model 3 og Model Y er forberedt til den nye teknologi, der kræver CCS-stik, vil en række ældre Model S- og Model X-biler skulle opgraderes til CCS med en adapter. Herefter vil de kunne lade på de nye standerne, men ikke udnytte den højere ladeeffekt.

Efter opgraderingen vil alle V3-stationer automatisk blive synlige på bilens skærm og åbne muligheden for at benytte endnu flere og endnu hurtigere lademuligheder samt de mange andre lynladere fra tredjepart.

Tesla bør åbne netværk for alle elbiler

Presset på ladeinfrastrukturen har været stigende de senere år. Det fik op til jul flere ladeoperatører til ligefrem at opfordre elbilister, der skulle på tværs af landet, til at finde alternativer til de velbesøgte ladestationer. Derfor hilser FDM Teslas planer velkomne.

”Der er stort pres på ladestanderne landet over. Derfor er Teslas planer om en massiv udbygning af sine ladestationer meget positivt og noget, der vil give ladeinfrastrukturen et tiltrængt løft. Hidtil har Teslas ladenetværk imidlertid været forbeholdt Tesla selv. I FDM så vi gerne, at Tesla åbnede sit netværk for alle elbilister til gavn for den grønne omstilling. Tesla er begyndt at åbne de første ladestationer for andre elbiler, og vi ser frem til, at de resterende pladser også kommer på. Men det skal naturligvis være til en konkurrencedygtig pris, så forbrugerne får en reel lademulighed hos Tesla. Vi kunne også godt tænke os, at Tesla indretter sine ladepladser, så andre elbiler får lettere adgang til dem. Det er ikke tilfældet i dag,” siger chefkonsulent i FDM Ilyas Dogru.

Tesla har i dag over 730 Supercharger-stationer rundt om i Europa med tilsammen mere end 7.000 ladeudtag.

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen