Bilkåring ekskluderer Rusland

Organisationen bag uddelingen af Car of the Year har besluttet at ekskludere de russiske jurymedlemmers stemmer, når prisen mandag den 28. februar uddeles i Genève i Schweiz. Det sker som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Car of the Year 2022 finalister
Bilist

Når der mandag tælles stemmer op for at finde vinderen af den internationale pris ‘Car of the Year 2022’, bliver det i år uden russiske stemmer.

Det har kåringens internationale bestyrelse bestemt. Kåringen er et pan-europæisk arrangement, der udover de fleste europæiske lande, også omfatter Tyrkiet og Rusland. I alt er der 61 jurymedlemmer fra 23 lande, heriblandt et enkelt jurymedlem fra Danmark. 

Mandag kl. 17 sendes stemmeoptællingen direkte på nettet fra Genève fra de haller, der normalt huser den store biludstilling i Genève. Den er i år aflyst pga. pandemien. 

I løbet af udsendelsen findes den bil, der får flest stemmer, og som i det kommende år må bære titlen ‘Car of the Year 2022’. Hvert lands stemmer offentliggøres i bedste ‘Melodi Grand Prix stil’, men her vil de russiske stemmer altså blive ekskluderet som følge af de aktuelle krigshandlinger i Ukraine. 

Fra Danmark er det Søren W. Rasmussen (FDM), der har plads i juryen. 

Stemmeoptællingen sendes live her