Stort benzinselskab klar med hurtig strøm

Q8 har åbnet sin første lynladestation i Danmark. 25 stationer er planlagt at være strøm-parat i 2022. Prisen er ens for alle, og der kan betales med kort og app. Circle K gør klar til at opkræve betaling.

Q8 har indviet sin første lynlader.
Bilist

Benzinselskabet Q8 er nu også blevet sted at besøge for elbil-ejere. En del forsinket kunne Q8 7. februar indvie den første lynlader, der står på en Q8-station i Viborg.

Om kort tid følger en station i Esbjerg og på Tagensvej i København N.

De nye 150 kW-lynladere vil med tiden skyde op på alle Q8s bemandede stationer, som der er godt 100 af i Danmark.

Dankort og app

På ladestationerne kan man fra begyndelsen betale med betalingskort og med appen Q8 Opladning. Lidt senere kan Q8s eget kort også benyttes.

Der er ingen form for abonnement, og prisen er på lanceringstidspunktet den sammen som hos Shell og Circle K, bortset fra at Q8 har lagt sig fem øre lavere med 4,95 kr. pr. kilowatttime. Prisen bliver vist på de store elektroniske tavler ud mod vejen.

På stationen i Viborg skal man bakke/køre forlæns ind i en p-bås, mens der på den første station i København bliver gennemkørsel, som det kendes fra benzin- og dieselstandere.
På stationen i Viborg skal man bakke/køre forlæns ind i en p-bås, mens der på den første station i København bliver gennemkørsel, som det kendes fra benzin- og dieselstandere.

FDM: god udvikling

I FDM er chefkonsulent Ilyas Dogru på elbilisternes vegne glad for den nye lademulighed.

- Det er dejligt med synlige priser og godt med rige betalingsmuligheder. Det skal være nemt, gennemsigtigt og tilgængeligt, siger han.

Ilyas Dogru tilføjer:

- Der er brug for mange nye ladere til bilister på farten, og her udgør lynladere rygraden af fremtidens ladeinfrastruktur. Der er også brug for masser af urbane lynladere, hvor byboere, gæster m.m. kan lynlade.

25 stationer med i 2022

I 2022 planlægger Q8 at udvide netværket med minimum 25 stationer og 136 ladepladser, og frem mod 2026 vil Q8 sætte lynladere op på samtlige bemandede Q8-servicestationer, som der er godt 100 af i Danmark.

Konkurrenten Circle K er nået noget længere med 14 stationer i drift og tre mere i februar. Ca. 52 servicestationer med samlet 182 ladepladser er efter planen kommet med omkring årets udgang.

Siden begyndelsen har det været gratis hos Circle K, men i den sidste halvdel af februar begynder strømmen at koste. Prisen bliver – i hvert fald fra begyndelsen – fem kr. pr. kilowatttime. Betalingen sker helt traditionelt med betalingskort.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve