FDM travel sætter strøm til kør selv-ferien

Som de første herhjemme lancerer FDM travel skræddersyede kør selv-ferier i elbil. Både konkrete forslag til rejser og en guide til ferie med elbil skal sikre den nødvendige tryghed.

Familie på kør selv-ferie
Bilist

Rækker rækkevidden, er det svært at finde ladestandere, og hvad koster det at oplade bilen? Spørgsmålene er mange, når sommerens kør selv-ferie skal planlægges i familiens nye elbil.

Der er dog ingen grund til dybe panderynker. Med lidt planlægning kan turen nemlig sagtens gå til både de norske fjelde, idylliske tyske byer, franske vinmarker eller længere væk. Også på el.

Som det første rejsebureau lancerer FDM travel et nyt univers til nem kør selv-ferie i elbil. Her finder man både konkrete rejse- og turforslag og en guide til, hvor og hvordan man nemt kan oplade sin elbil undervejs.

Mange vil rejse grønt

”Der er et stort fokus på den grønne omstilling. Også i rejsebranchen, hvor vi oplever en stor efterspørgsel på grønne rejser. Ikke mindst i forhold til kør selv-ferie, som i mange år har været blandt danskernes foretrukne ferieformer. Derfor vil vi gerne vise, at man sagtens kan køre selv, selvom man kører elbil. Vi har derfor lavet en række kør selv-ferier skræddersyet til familier med elbil og en guide til, hvor og hvordan man nemt kan oplade sin elbil ude i Europa,” siger adm. direktør i FDM travel Anders Iversen.

8 kør selv-rejser på plads - flere på vej

Blandt FDM travels nye kør selv-ferier i elbil er der rejseforslag til både Tyskland, Østrig, Frankrig og Norge. Her er ruterne tilrettelagt, så de tager højde for bilernes rækkevidde og samtidig indeholder konkrete forslag til lademuligheder undervejs. Foreløbig har FDM travel lavet otte forskellige forslag kør selv-ferier i elbil, men der vil løbende komme nye til.

FDM travel har også lavet en oversigt, hvor elbilister finder svar på, hvad det koster at lade i udlandet, hvordan man betaler, og hvordan man får hjælp, hvis man skulle være så uheldig at køre tør for strøm. Endelig har FDM travel lavet et kort, der viser vej til nogle af de større lademuligheder langs motor- og hovedveje i Tyskland, Norge og Sverige.

Ladestandere på rasteplads
Flere europæiske lande har efterhånden et veludbygget net af hurtig- og lynladere. Med lidt planlægning er det derfor ingen sag at tage elbilen ned gennem Europa. FDM travel har på et kort samlet nogle af de større rastepladser, hvor der er gode lademuligheder. (Foto: Adobestock) 

Lej en elbil på ferien

”Næsten hver femte solgte nye bil i år er en elbil, og de kommende år vil der kun komme flere på vejene. Kør selv-ferie er et kerneprodukt for FDM travel, og derfor vil vi gerne klæde de mange nye elbilister på til ferie med elbil. Både ved at give dem et stort udbud af kør selv-ferier at vælge imellem, men også ved at hjælpe med svar på de spørgsmål, som vi ved, mange har om ferie i elbil, så de kan køre afsted med den nødvendige tryghed,” siger Anders Iversen.

I løbet af foråret vil FDM travel også gøre det muligt at søge og booke hoteller med lademulighed. Også leje af elbil på udvalgte destinationer vil blive udbygget, i takt med at biludlejningsselskaberne får flere elbiler.

Kør selv-ferie i elbil

Kunne en kør selv-ferie i elbil være noget for dig og din familie? FDM travel har samlet en række rejseforslag.

Få inspiration