Ny elbilfestival indtager Vestkysten

WestWind Challenge er en festival for elbiler, hvor der både er debatter, udstillinger, musik og et langdistanceeventyr i elbiler langs den jyske vestkyst med kendte deltagere bag rattet.

WestWind Challenge er elbilevent langs den jyske vestkyst.
Bilist

Den 28. maj omdannes festpladsen i Ringkøbing til en festival for elbiler. Navnet er WestWind Challenge, og omdrejningspunktet i festivalen er et seks timer langt kombineret økonomi- og orienteringsløb med elbiler. I alt 25 elbiler deltager i den første udgave af løbet, og fem af dem er pakket med kendte personer, der livesender fra deres køretur langs med Vestkysten.

Bilerne bliver sendt rundt i omegnen af Ringkøbing, hvor de skal finde 15 forskellige poster samt forsøge at køre så økonomisk som muligt. De kæmper ikke bare med tiden og egne stifinderevner, men også mod elbilens rækkevidde. For elbilerne er ikke ladet helt op, og derfor skal deltagerne også planlægge opladning undervejs, hvis de vil gennemføre hele ruten. 

Gintberg og Huxi styrer festivalspladsen

Idémanden bag WestWind Challenge er komiker Jan Gintberg, og han styrer en lang række debatter, elbilsnakke og musikindslag sammen med journalist Huxi Bach. Derudover vil der løbende være opdateringer fra løbet, så man kan følge slagets gang. På pladsen vil der også være sjove oplevelser for børn og voksne.

Der vil også være minikoncerter med Anders Blichfeldt, Pernille Rosendahl samt Lasse Skriver, der ligesom alle andre på scenen giver deres syn på den grønne omstilling.

Blandt debatterne vil du kunne høre bl.a. tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard samt en lang række politikere og branchefolk, herunder FDM-repræsentanter, der vil gøre dig klogere på den grønne omstilling i transportsektoren. 

Hør podcast fra FDM

Frigear er FDMs gratis ugentlige podcast om biler og livet som bilist. I denne 'special' gør gæsten komiker Jan Gintberg os klogere på WestWind Challenge  og deler ud af sine oplevelser fra livet på landevejen som elbilist. 

Beta-event i 2022

Som alt moderne er dette års arrangement et såkaldt beta-event, hvor man afprøver formatet. Formålet er, at WestWind Challenge i fremtiden bliver et endnu større elbilevent, hvor festivalen med elbilløbet i fremtiden også udvider det fossilfri fokus til også at omfatte transport i luften og på vandet. 

En af virksomhederne der står bag WestWind Challenge er Vestas, der startede op i netop Ringkøbing-Skjern Kommune. 

"Vestas er i dag en global virksomhed, men Ringkøbing-Skjern Kommune er vores hjem. Derfor er vi også stolte af at være med til at skabe en platform i Ringkøbing-Skjern Kommune, der viser, hvordan vi kan bruge strømmen fra vores vindmøller til at skabe fossilfri transport. Vi er nødt til at tage et ansvar og vise vejen frem mod et energi-system, der er hundred procent grønt. Det gavner klimaet, det skaber energi- uafhængighed, og det giver danskerne lavere elregninger," siger Morten Dyrholm, Group Senior Vice President i Vestas. 

Program for WestWind Challenge

Selvom selve løbet varer seks timer, så er festivalpladsen åben fra kl. 12.00 og indtil til vinderen er kåret. Arrangementet flages af kl. 20.00. En oversigt over det aktuelle program kan ses på linket herunder, hvor du også kan købe billetter til festivalpladsen. Prisen er 107,25 kr. pr. person, børn under 12 år har gratis adgang. 

Eksternt link: Se programmet her

Er du i tvivl om køb af elbil?

Husk, du kan som medlem af FDM få hjælp og rådgivning om køb af bil. Det gælder naturligvis også for både plugin-hybrider og elbiler, uanset du du vil købe en ny eller en brugt. 

Kontakt rådgivningen