Nyt mobilitetskort giver adgang til 275.000 ladestandere

Nyt kort fra Shell giver elbilister et væld af lademuligheder i både Danmark og Europa. Positivt, mener FDM, som dog understreger, at det nye kort ikke altid vil være den billigste løsning for forbrugerne.

Opladning af elbil
Bilist

Landets elbilister får nu snart endnu en betalingsløsning til buketten af ladebrikker, -apps og -kort.

Som noget nyt vil Shells klassiske brændstofkort fremover nemlig også kunne bruges, når der skal betales for opladning af elbilen. Det skriver DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, i en pressemeddelelse.

Mest interessant er dog, at DCC Energi med udvidelsen af brændstofkortet åbner for langt flere lademuligheder i Danmark. DCC Energi har nemlig indgået et såkaldt roamingsamarbejde med flere af markedets største aktører, herunder Clever, E.ON. og Spiiri og landets øvrige tankstationer med ladestandere, så brugerne nu også har adgang disse netværk, der tilsammen dækker 90 procent af ladeinfrastrukturen.   

”Vi gik tidligere på året ind på ellademarkedet med en storstilet satsning og en helt ny forretningsenhed. I første omgang med etablering af lynladere på udvalgte Shell-tankstationer, og siden maj har vi med god succes også tilbudt ladeløsninger til private. Nu tager vi så næste skridt med et nyt mobilitetskort, som vi kalder det. Et kort, der giver den stadig voksende skare af danske elbilister nye, attraktive muligheder, når vi taler nem betaling på tværs af stort set hele ladeinfrastrukturen herhjemme og rundt om i Europa,” udtaler retaildirektør i DCC Energi Søren Møller Maretti i pressemeddelelsen.

Shell mobilitetskort
Udover rabat på benzin og diesel giver Shells nye mobilitetskort nu også rabat på el på Shell-stationer i Danmark samt mulighed for at lade hos flere af de største ladeoperatøtrer. FDM opfordrer dog forbrugerne til at tjekke prisen, inden man roamer med mobilitetskortet, ellers risikerer man at betale for meget.

Vigtigt at tjekke ladepris

Hos FDM ser man en høj grad af convenience i det nye kort fra Shell, som kan give forbrugerne nem adgang til et stort ladenetværk i både Danmark og Europa.

Men ser man sig ikke for, risikerer man nemt at komme til at betale for meget for sin opladning.  

”Overordnet er det positivt, at der nu kommer endnu en aktør på markedet, som giver forbrugerne mulighed for at bruge mange ladestandere i både Danmark og hele Europa. Som elbilist skal man dog være opmærksom på, hvilken pris man lader til, når man roamer blandt de forskellige ladeoperatører, som kortet giver adgang til. Prisen kan nemlig variere, alt efter hvilken ladebrik, -kort eller -app man bruger. FDMs anbefaler, at man bruger to-tre af de ladekort eller ladeapps, som dur på tværs af udbyderne, og vælger den billigste løsning. Priserne kan nemlig variere alt fra en krone og helt op til 7-8 kroner for en kilowatt-time på samme ladestander,” siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

Åbner til 275.000 ladestandere i Europa

Hvis turen går ud i Europa, behøver man heller ikke at bekymre sig om at finde lademuligheder. Gennem et udbygget samarbejde med Shell Recharge kan det nye mobilitetskort nemlig bruges til betaling på mere end 275.000 ladestandere i 35 lande. Blandt andet hos ladeoperatører som Ionity, Fastned, Audi, Mer og Osprey, skriver DCC Energi i sin pressemeddelelse.

FDM-medlemmer kan få nyt kort

Det nye kort vil også blive tilbudt de mange FDM-medlemmer, som i dag gør brug af FDMs rabataftale med Shell, F24 og Q8 og har et FDM-Shell brændstofkort. De vil snart blive tilbudt at ombytte til det nye kort.

Den nuværende rabat på benzin, diesel og el vil dog kun gælde på Shell-stationer samt F24 og Q8 (kun benzin og diesel) og ikke ved opladning hos andre aktører, som kortet giver adgang til.

Har man linket sin FDM-rabat op til sit betalingskort via FDM-fordele, fortsætter rabatten på brændstof og el som hidtil.

Heller ikke i udlandet vil der være FDM-rabat at hente, men alene adgang til opladning.

Få FDM-rabat på dit brændstof og el

Husk, du som medlem af FDM kan få Danmarks højeste rabat, når du tanker eller lader bilen hos Shell. Du kan også nemt skifte til det nye mobilitetskort, der giver adgang til 275.000 ladestandere i Europa.

Se, hvordan du får rabat