Prøvekør din næste (eller første) elbil under eCarExpo i Bella Center

Har du aldrig prøvet at køre i en elbil? Eller er du allerede erfaren "grøn" bilist og nysgerrig på kommende elbiler? Uanset hvad kan du prøvekøre én eller flere nyheder inden for elbiler under weekendens elbilmesse eCarExpo i Bella Center

Mand prøvekører hvid Aiways U5 på landevej.
Bilist

Hvad enten du er blandt de godt 100.000 danskere, der allerede ejer en elbil, eller du går og overvejer en eldreven variant som dit næste bilvalg, kan du glæde dig til Nordens største elbilmesse, eCarExpo.

Elbilmessen løber af stablen lørdag den 29. oktober fra kl. 10 til 17 og søndag den 30. oktober fra kl. 10 til 16 i Københavns Bella Center. Her kan du lade dig inspirere, oplyse og underholde i stor stil og vil få mulighed for at prøvekøre én eller flere af de 58 prøvebiler – fordelt på 28 modeller – som messen stiller til rådighed for gæsterne.

Blandt de i alt 10 store premierer på eCarExpo er den nye Aiways U6 SUV-coupé, som den kinesiske bilproducent viser frem for første gang på europæisk grund.

Oplev verdensnyheden Polestar 5

Under eCarExpo kan du opleve Polestar 5. Elbilen har turneret rundt i verden i to et halvt år og vises i konceptudgaven Polestar Precept. Polestar 5 kommer efter planen på markedet i 2024 og har for konceptbilens vedkommende et 800 volt elsystem, en totrinsgearkasse og en helt ny motortype udviklet af Polestar selv. Og med 884 hestekræfter, en acceleration fra 0-100 km/t. på blot 3,2 sek. og en topfart på 250 km/t kommer det næppe til at gå stille af sig, når først bilen kommer ud på de europæiske motorveje.

Ud over europapremieren på Aiways U6 byder weekendens eCarExpo på spændende premierer fra tysk side i form af BMW iX1, BMW i7, det klassiske folkevognsrugbrød i en ny og anderledes variant: VW ID. Buzz og minibilen VW ID. Life, som ventes at blive til ID.2 i 2025.

Den kinesiske techkoncern BYD præsenterer hele tre nyheder: crossoveren Atto 3, sportssedanen Han og den syvpersoners SUV Tang. Også koreanske Hyundai har noget solidt at byde på, for de præsenterer deres længe ventede Hyundai Ioniq 6.

Med sit retroagtige design og sine organiske former skiller Hyundai Ioniq 6 sig ud fra den mere skarptskårne Hyundai Ioniq 5 – Hyundais elektriske SUV, der er kåret til Årets Bil i Danmark 2022. Ioniq 6, som forventes klar til salg i begyndelsen af 2023, har dog de samme karakteristiske pixelforlygter, som forgængeren er kendt for.

28 bilmodeller til fri test

58 prøvebiler – fordelt på 28 modeller – står klar til at blive testet af deltagerne under eCarExpo. Du kan bl.a. teste:

 

Vind en radiostyret Volvo

Bare fordi man skal være fyldt 17 for at kunne tage kørekort i Danmark, kan interessen for de firehjulede jo som bekendt sagtens opstå længe forinden. Under eCarExpo vil bilentusiaster i alle aldre da også kunne prøvekøre biler. Ved siden af messens caféområde er placeret en lukket bane for de allermindste og med fire radiostyrede Volvo XC90 i målestokken 1:14 til fri afbenyttelse.

Volvo udlodder fire spritnye mini-XC90 som konkurrencepræmier under elbilmessen, så de små, som endnu kun står over for at kunne få et kørekort i Legoland, kan også glæde sig til at komme på messe!

Familiens teenagerne og andre med hang til skateboardløb vil derudover kunne teste en række eldrevne skateboards, ligesom det vil være muligt at prøvekøre diverse eldrevne knallerter på en lukket testbane.

FDM byder begge dage på flere sceneoptrædener, ligesom det er muligt for medlemmer at få personlig sparring om alt fra køb af elbil til valg af ladeløsning hos en af FDMs rådgivere på standen.

Der vil være attraktive indmeldelsestilbud, så hvad enten du allerede er medlem af FDM eller endnu ikke er medlem, kan du med fordel lægge vejen forbi FDMs stand. Du finder os skråt over for scenen og lige over for Mercedes-Benz-standen.

Læs mere: Se det fulde program for eCarExpo (eksternt link)

Kom ind på eCarExpo til halv pris med FDM

Som medlem af FDM kan du og din husstand komme ind på messen til halv pris. Normalprisen er 100 kr. (50 kr. for FDM-medlemmer). Børn under 15 år kommer gratis ind i selskab med en betalende voksen. Find rabatkoden i Motor nr. 7 2022 (se side 96).
Få rabat