Sådan finder du vej til den rette ladeløsning

Kommende elbilejere har svært ved at finde rundt i junglen af ladeløsninger, viser undersøgelse. FDM har samlet en række råd, der kan guide dig, der overvejer en elbil.

Opladning af elbil
Bilist

Læringskurven kan virke skræmmende stejl for de mange, som tager hul på livet med elbil.

For én ting er at finde en elbil, der passer til familiens behov og økonomi. Noget andet er at finde den rigtige ladeløsning.

Udvalget af ladeløsninger kan nemlig være svært at finde rundt i, viser en undersøgelse, FDM har lavet blandt 1.000 danskere, der overvejer at købe en elbil eller plugin-hybrid.

Her svarer flere end hver tredje (36 pct.), at de enten er enige eller meget enige i, at det er kompliceret at vælge ladeløsning, mens knap hver anden (47 pct.) er enige eller meget enige i, at lademarkedet og de forskellige løsninger er uoverskuelige.

Størst er forvirringen, når det gælder den såkaldte afgiftsrefusion af elafgiften. Her svarer flere end hver anden (56 pct.), at de ikke ved, hvordan de får del i den, og det kan koste dem dyrt.

Læs også: Hvad er refusionsafgift?

”At forbrugerne har svært ved at finde rundt i lademarkedet og de mange løsninger, der findes, overrasker os på ingen måde. Det er noget, der fylder meget i vores rådgivning, ligesom det gik igen blandt de mange besøgende på FDMs stand ved årets elbilmesse, eCarExpo,” siger chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

FDMs ladeberegner hjælper dig på vej

Hvilken ladeløsning der passer bedst til én, afhænger imidlertid både af ens kørselsbehov, om man har mulighed for at installere sin egen ladeboks, og hvor meget man forventer at lade hjemme og ude.

Som hjælp har FDM udviklet en ladeberegner, der kan hjælpe bilisterne på vej. Beregneren peger ikke på en konkret produktløsning, men på den løsningsmodel, som umiddelbart passer bedst til den enkeltes behov.

”Der er ikke noget entydigt svar på, hvad der er den bedste ladeløsning. Det er forskelligt fra elbilist til elbilist. Men der kan være mange penge at spare, hvis man vælger den, der passer bedst til én, og derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i de forskellige løsninger. Her kan FDMs ladeberegner være et godt udgangspunkt, der kan hjælpe både nye og garvede elbilejere,” siger Ilyas Dogru.

Hvilken ladeløsning passer bedst til dig?

Husk, du kan prøve FDMs beregner til ladeløsninger. Den hjælper med at finde frem til en ladeløsning, som matcher dine behov. 

Prøv beregner