Disse problemer får din bil når 3G slukkes

Nogle funktioner kan blive langsommere, og andre kan helt forsvinde, når mobilselskaberne udfaser 3G-netværket. Se, hvad det kan betyde for din bil

Farvel til 3G kan give din bil problemer
Bilist

Mobilselskaberne har løbende været i gang med at afvikle 3G-mobilnetværket, der siden har gjort det muligt at komme på interne et med mobiltelefonen.

Lukningen vil være gennemført i starten af 2023, og formålet er at give mere plads til det hurtigere og bedre 4G og det nyeste og endnu bedre 5G, der blev tilgængeligt fra 2020.

Nyere og moderne biler benytter i høj grad også mobilnetværkene til at modtage og sende data, f.eks. ved brug af navigationsanlæg, infotainmentsystemet og alarmopkald.

Systemer kan ikke opdateres

Der kan opstå problemer, hvis systemerne ikke kan opdateres, fordi det hidtil er sket via 3G-netværket.

– Hvis man oplever problemer med bilen, kan man kontakte sit værksted for at høre, om de kan hjælpe med en opdatering. Det er desværre ikke altid muligt, fordi bilen er for gammel, og så er der ikke noget at gøre, forklarer Lone Otto, områdechef, Teknisk Rådgivning i FDM.

Vi har spurgt en række bilmærker, hvordan deres biler eventuelt vil blive påvirket, og svarene kan du se i skemaet herunder.

Har du brug for hjælp?

Som medlem af FDM har du adgang til mange fordele  blandt andet kan du altid få rådgivning af eksperter, der har den nyeste viden om teknik og biler.

Bliv medlem