Her er 2022’s sikreste biler

Euro NCAP har udpeget sidste års sikreste biler fordelt på bilklasser. To nye ’kinesere’ er med på listen, det samme er to Tesla-modeller.

Tesla Model Y
Bilist

2022's sikreste biler

  • Hyundai Ioniq 6 – stor mellemklasse
  • Ora Funky Cat - lille mellemklasse
  • Tesla Model S - premiumklasse
  • Tesla Model Y – mellem SUV
  • Wey Coffee 01 – stor SUV

Med 67 biler til eksamen var 2022 et historisk travlt år hos sikkerhedsorganisationen Euro NCAP. Af de mange biler, der her mødte testmuren, fik imponerende 53 de maksimale fem Euro NCAP-stjerner, mens 14 måtte

’nøjes’ med fire stjerner. Ingen biler fik færre. 

Dykker man ned i resultaterne for de enkelte biler, klarer nogle sig dog bedre end andre.

Med det nye år har Euro NCAP traditionen tro gjort status og fremhævet sidste års sikreste biler fordelt på de forskellige bilklasser.

Kinesiske biler har sikkerheden i orden

”De klasser, som Euro NCAP inddeler biler i, er ikke helt de samme, som dem vi bruger i Danmark. Det ændrer dog ikke på, at nye biler aldrig har været sikrere. Både for dem i bilen og for medtrafikanter,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:

”Ud over at være et usædvanligt travlt år hos Euro NCAP var 2022 også kendetegnet ved test af de mange nye kinesiske bilmærker, som lige nu gør deres entre på det europæiske marked. Tidligere var kinesiske biler kendetegnet ved en mangelfuld sikkerhed, men i dag er den anderledes god og mindst på niveau med de europæiske konkurrenters. Lige så imponerende er Tesla. Gennem årene har Teslas modeller leveret nogle af de højeste testresultater, og 2022 var ingen undtagelse, hvor hele to modeller, Tesla S og Tesla Y, er med på listen over årets topscorere.”

ORA Funky Cat
Den lille mellemklassebil ORA Funky Cat er blandt de mange nye bilmærker, der kommer fra Kina i disse år. Sikkerheden fejler bestemt ikke noget. Bilen opnåede i 2022 det bedste testresultat i sin klasse. (Foto: FDM/Euro NCAP)

Tesla sikreste bil

Ser man på tværs af bilklasserne og testkategorier er Tesla Model Y samlet den sikreste bil, Euro NCAP til dato har testet. Den overgås kun marginalt på kategorierne fodgænger- og børnesikkerhed.

Som FDM tidligere har beskrevet, strammer Euro NCAP fra i år kravene en smule. Det gælder blandt andet på fodgængersikkerheden.

Tesla Model Y
Tesla Model Y er samlet set den sikreste bil, Euro NCAP til dato har testet. (Foto: FDM/Euro NCAP)

 

Hvilke sikkerhedsudstyr skal din bil have?

Du må aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om bilers sikkerhed og de forskellige sikkerhedssystemer.

Kontakt rådgivningen