Tip til brugtbilkøb: Her er udstyret, du skal have med

Med relativt få brugte biler til salg kan man ikke være for kræsen i forhold til udstyrsniveau. Men hvilket udstyr kan eftermonteres, og hvad skal der være i bilen, når du køber den? Få overblikket her.

Illustration af brugtbilskøb
Bilist

Søgemaskinerne til at finde brugte biler på er blevet meget avancerede, og du kan i dag sætte et hav af krydser, så du kun finder lige præcis de biler, der lever op til dine ønsker. Men har du meget specifikke ønsker, kan krydserne betyde, at der slet ikke er nogen biler, som passer, eller at der er meget få biler at vælge imellem.

Løsningen er – ikke overraskende – at sætte færre krydser for at åbne søgningen op. Dermed kommer du umiddelbart til at gå på kompromis i jagten på din drømmebil. Heldigvis kan du få eftermonteret en del udstyr og rette op på manglerne.

Teknisk set kan næsten alt lade sig gøre, men det er ikke altid, det kan betale sig. Derfor har vi lavet en liste, hvor du kan se, hvilke krydser du ikke må fjerne i søgeresultatet, og hvilket udstyr du i mange tilfælde kan få eftermonteret på din kommende bil.

Bemærk, at ikke alt udstyr kan eftermonteres i alle biler. Bilfabrikkerne bygger bilerne på forskellige måder, og derfor er det udstyr, der fås til én bilmodel, ikke nødvendigvis muligt på en anden. Eksempelvis er der bilmodeller, hvor registreringstidspunktet afgør, om bilen må få anhængertræk. Så har du et konkret ønske, skal du undersøge, om man kan eftermontere udstyret på den bil, du er interesseret i.

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der kan hjælpe dig med bilkøb.

Kontakt rådgivningen