Hyundai skærer stor luns af prisen på populære elbiler

Hård konkurrence får nu Hyundai til at sænke prisen på to populære elbiler med op til 55.000 kroner. Men kun frem til udgangen af januar næste år. FDM forventer ikke, at de gamle priser vender tilbage.

Hyundai Ioniq 5 kører på vej
Bilist

Helt som bladene på træerne fortsætter prisen på elbiler med at falde.

Hvor mærker som Tesla, Volvo og senest Fisker og Hongqi har sænket deres priser på elbilmodeller i år, er det nu Hyundais tur til at følge efter.

Konkret sænker det koreanske bilmærke priserne med op til 55.000 kroner på modellerne Ioniq 6 og Ioniq 5. Sidstnævnte blev kåret som Årets Bil i Danmark 2022, ligesom den også blev testvinder i en af FDMs gruppetest.

Prisnedsættelserne gælder dog kun frem til 31. januar 2024. For Hyundai Ioniq 5 gælder det et begrænset antal lagerbiler samt biler, der allerede har kurs mod Danmark. For Ioniq 6 gælder for både lagerbiler og nye bestillinger med deadline 31. januar.

”Konkurrencen på elbilmarkedet er benhård herhjemme, og særligt de seneste måneder er priserne faldet ganske betydeligt på nye elbiler. Hos Hyundai har vi en klar ambition om altid at være konkurrencedygtige – også på prisen – og derfor tilbyder vi nu Ioniq 5 og Ioniq 6 med store prisnedsættelser,” udtaler pressechef hos Hyundai Danmark Annegrethe Skovby i en pressemeddelelse.

Ifølge Annegrethe Skovby vil Hyundai ikke kompensere bilkøbere, som for nylig har købt en af de to nedsatte biler.

663 biler sat ned

Med de nye lavere priser fås den mest solgte udgave af Ioniq 6, Ultimate RWD Long Range, nu til 424.995 kroner, hvilket er godt 40.000 kroner under den hidtidige pris.

For den mest solgte Hyundai Ioniq 5, 77.4 kWh RWD Ultimate, er der 30.000 kroner at spare. Mest er der at spare på Hyundai Ioniq 6 77.4 kWh 4WD Ultimate, hvor man nu altså kan skære 55.000 kroner af prisen.

De nye priser fremgår allerede af Hyundai Danmarks hjemmeside, hvor man også kan se, hvor mange biler der er i puljen. For Ioniq 5 er det totalt 340 biler fordelt på forskellige udstyrsudgaver og med det lille eller store batteri. For Ioniq 6 er det 323 styk, men her er der også åbent for bestillinger af nye biler.

Siden årsskiftet er der herhjemme solgt 779 Hyundai Ioniq 5 fra ny, mens der er importeret 175 brugte af samme model.

For Hyundai 6 er salgstallene 154 nye solgte biler og 4 importerede brugte biler.

Hård konkurrence på elbilmarkedet

For FDMs forbrugerøkonom kommer Hyundais prisjustering ikke som den store overraskelse.

”Hyundais prisnedsættelser på de to modeller er først og fremmest udtryk for et konkurrencepræget marked, hvor især Teslas prisnedsættelser har presset konkurrenterne i samme prisklasse. Derfor er det også helt naturligt, at Hyundai måtte reagere på markedssituationen. At Hyundai sætter priserne ned netop nu, viser, at de har produktionskapacitet og nu er ovre de leveringsudfordringer, som de har haft,” siger Ilyas Dogru.

Han sigter til, at der især på Ioniq 5 tidligere har været en stor efterspørgsel i Danmark, hvor udbuddet langtfra har kunnet følge med.

Selvom prisnedsættelserne ifølge Hyundai Danmark altså udløber til januar 2024, tvivler FDMs forbrugerøkonom på, at de oprindelige listepriser vender tilbage.

”De midlertidige prisnedsættelser er nok ikke så midlertidige alligevel. Jeg forestiller mig ikke, at Hyundai sætter priserne op til det gamle niveau, for konkurrencen på elbilmarkedet vil ikke være mindre efter nytår. Tværtimod ser vi ind i en tid, hvor konkurrencen kun skærpes. Ikke mindst på grund af de mange importerede biler fra resten af Europa, hvor efterspørgslen på elbiler ikke er lige så høj som i Danmark,” siger Ilyas Dogru.

Præcis hvordan Hyundais priser vil se ud efter januar, og om de vil forblive lave, har Hyundai Danmark endnu ikke taget stilling til, forklarer pressechef Annegrethe Skovby til FDM.

Har du brug for hjælp med valg af elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen