Spar penge: Vent med at indregistrere din elbil til februar

Hvis du kan vente med at få udleveret din elbil til kalenderen viser februar, får du helt automatisk en afgiftsrabat på 3.000 kr. Det kræver dog, at prisen er mindst 440.000 kr.

Spar penge: Vent med at indregistrere din elbil til februar
Bilist

Det var godt nyt, da bundfradraget på elbiler blev fastfrosset på den samme beløb i 2024 og 2025. Det stod ellers til at blive reduceret, men som en del af finansloven for 2024 forbliver beløbet oppe på 165.500 kr. i år og næste år.

Men finansloven kom på plads så sent, at den planlagte reducering af fradraget kommer til at gælde i januar.

– SKATs systemer er ikke gearet til at håndtere ændringer så hurtigt, så det har simpelthen ikke været muligt at få beløbene til at passe til den nye finanslov, siger forbrugerøkonom hos FDM, Ilyas Dogru.

Det betyder, at det er dyrere, hvis forhandleren indregistrerer din elbil i januar. Det gælder f.eks. også, hvis den er købt for flere måneder siden og først kan leveres nu.

Lavere fradrag i januar

Det lavere bundfradrag i januar betyder, at man kan spare op til 3.000 kr., hvis man venter med at få bilen indregistreret til februar og fremefter.

– Hvis man kan vente med at få sin nye bil indregistreret til februar, er det værd at tage med. Man sparer 3.000 kr., og da beløbet er skattefrit, skal du tjene cirka 6.000 kroner for at få udbetalt samme beløb, forklarer Ilyas Dogru.

Besparelsen på 3.000 kr. er beregnet ud fra en ny bil med en pris på over 440.000 kr. Er der tale om en elbil til under 436.500 kr. er der ingen forskel.

For elbiler, der koster mellem de to beløb, er der gradvist mere at spare, men altså maksimum 3.000 kr.

Overvejer du at købe elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen