Skal du købe eller privatlease? Se hvad det koster

I 2023 valgte hver femte at privatlease deres nye bil. Så da vi i januar alligevel havde den store lommeregner fremme for at regne på bilbudgettet, så tjekkede vi også lige økonomien på at privatlease ift. at eje. Se her, om leasing er et godt alternativ for dig.

Mand overvejer at købe eller lease en bil.
Bilist

Det er ikke alle, der er klar til at lægge mellem 200.000 og 500.000 kr. for en ny bil, endsige optage et billån for at finansiere et sådant køb. Her kan privatleasing være en løsning, der kan vise sig at være yderst attraktiv.

I de fleste tilfælde skal man betale mellem 0 og 25.000 kr. i førstegangsydelse og derefter typisk fra 3.000 kr. om måneden. Ydelsen afhænger naturligvis af bilens pris, men det er ikke altid, at de dyreste biler er dyrest at lease. Ofte er det lidt dyrere at lease end at eje, men man kan være heldig at finde et slagtilbud på privatleasing.

For private løber en leasingaftale i minimum 11 måneder, hvorefter den kan opsiges til udgangen af den efterfølgende måned. Har man betalt intet eller et meget lille beløb i førstegangsydelse, kan man således tillade sig at aflevere bilen når som helst efter et år. Det giver en betryggende fleksibilitet.

Serviceaftale indgår i prisen

I stort set alle privatleasingaftaler indgår service af bilen i perioden, mens udgiften til forsikring sjældent er medregnet. Det samme gælder ejerafgift, el eller benzin samt udgiften til dæk og vinterhjul.

Det er vigtigt at gøre sig klart, hvor mange kilometer man kører om året, og at man så får et tilbud på netop det antal kilometer, så man dels kender den rette pris, dels kan sammenligne forskellige tilbud. Kører man flere kilometer om året end aftalt, skal man nemlig betale for de ekstra kilometer, man har kørt, hvilket kan blive dyrt.

Vi har her lavet et regnestykke, der viser, hvad det koster at privatlease en benzinbil til 300.000 kr. i tre år, når den skal køre 20.000 km pr. år. Vi har taget udgangspunkt i et tilbud med en førstegangsydelse på 10.000 kr. og en månedlig ydelse på 3.995 kr. I skemaet har vi opstillet en beregning for, hvad det koster at privatlease bilen, sammenholdt med, hvad det koster at købe og eje den i fem år. I dette tilfælde er beløbene stort set identiske.

Hvad koster bilen dig?

Er du nysgerrig på, hvad den firehjulede kommer til at koste dig det kommende år? Eller overvejer du at købe ny bil? FDM har udviklet en beregner, som kan hjælpe dig med at få overblik over dit bilbudget.

Prøv beregner