Populær parkerings-app får monsterbøde

Når du betaler for din parkering gennem en app, så skal det fremgå tydeligt, hvor meget du som bilist betaler i gebyr oven i det beløb, du betaler for at parkere. Det har Retten i Lyngby nu slået fast i ny dom, hvor EasyPark får bøde i millionklassen.   

Illustration med Justitia-statue på parkeringsplads
Bilist

Selskabet bag den pink parkerings-app EasyPark skal betale 1,5 millioner kroner i bøde for overtrædelse af markedsføringsloven. Sådan lød dommen, som tirsdag den 30. april blev afsagt ved Retten i Lyngby.   

– Det er vi naturligvis glade for, da det jo er med til endnu engang at slå fast, at forbrugere har ret til at kende den fulde pris og se, hvad de reelt betaler for, også når det gælder betaling for parkering, udtaler jurist i FDM Simon Nguyen Kildeby.

Sagen mod EasyPark stammer tilbage fra 2021, hvor Forbrugerombudsmanden politianmeldte selskabet for ikke i tilstrækkelig grad at gøre brugere af appen opmærksomme på, at det kostede et gebyr på 15 procent af parkeringstaksten oven i parkeringsprisen, når bilisterne betalte med selskabets parkerings-app.

Har rettet ind

– Det hører med til historien, at EasyPark for snart længe siden har rettet appen til, så når du bruger den i dag, fremgår de oplysninger, der nu engang skal fremgå, tydeligt nok. Men sådan forholdt det sig altså ikke tilbage i 2021, og det er det, EasyPark nu er blevet dømt og har fået en bøde for, forklarer Simon Nguyen Kildeby.  

FDM har tidligere rådet bilisterne til at holde godt øje med gebyrerne – som tit i stedet kaldes ting som ”servicetillæg” og ”service fees” – når de bruger apps til at betale for at parkere med.

Det er også en god idé at bruge et ekstra øjeblik på at sikre sig, at du nu også parkerer i det område, der fremgår af p-appen. Ellers risikerer du at modtage en p-afgift til trods for, at du har betalt for parkering – blot i et andet område, end det du holder i.

Har du brug for hjælp eller rådgivning?

Har du fået en parkeringsafgift, kan du som medlem få vurderet parkeringsafgiften og få rådgivning om det videre forløb. Vi hjælper dig med din klage, og i principielle tilfælde kan vi gå i retten med din sag.

Bliv medlem