10 biler forsøger at snyde sig over Storebælt - om ugen!

Det er stort set umuligt at passere bommene ved Storebæltsbroen uden at betale, men det lykkes alligevel nogle at snige sig igennem hver uge. Det sker dog ikke ubemærket.

Biler forsøger at snyde sig gennem betalingsanlægget på Storebælt
Bilist

Det lykkedes i første omgang for en bilist at snige sig gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen uden at betale for turen over vandet. Men glæden var kort, for blot fire minutter senere blev bilen standset af politiet på Vestmotorvejen, og den udenlandske fører blev sigtet og afhørt på politistationen i Slagelse.

Herefter blev han kørt tilbage til anlægget for at betale for turen, og han måtte samtidig betale en bøde på 2.000 kr. for sin ugerning.

Regningen eftersendes

Storebæltsforbindelsen ønsker ikke at oplyse, hvordan det lykkedes bilisten at komme forbi bommen uden at betale, men de advarer andre om, at de vil blive opdaget.

– Vores bomanlæg gør det vanskeligt at snyde, for vores kameraer identificerer efterfølgende kunderne, så de bliver altid opdaget. Hvis man ikke fanges af politiet i gerningsøjeblikket, vil man få eftersendt en regning med et gebyr på 600 kr. og prisen for passage, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlæg ved Storebælt.

Vil ikke genere alle med nye tiltag

Han oplyser, at hver gang 25.000 kunder betaler, så forsøger en enkelt at snyde sig igennem. Med 13,6 mio. kunder i 2023 betyder det altså, at 1,5 bil pr. dag forsøger at køre fra regningen.

– Vi ser ikke problemet som værende af en størrelse, hvor vi er nødt til at gøre tiltag, der generer alle andre kunder. I størrelsen 25.000 til én er de fleste kunder ærlige, og vi opkræver snyderne efterfølgende. Dertil kan man sige, at et ekstragebyr på 600 kr. og en bøde fra politiet på 2.000 ikke gør det særlig attraktivt at snyde, påpeger Jens Kjær Nielsen.

Husker du at bruge alle dine medlemsfordele?

Som medlem af FDM har du adgang til en lang række fordele. Blandt andet kan du tilknytte dit Visa/Dankort eller Mastercard til FDM og få rabat, når du handler hos vores fordelspartnere.

Tilknyt kort