Et styrket FDM vil sikre plads til alle i den grønne omstilling

Gode fordele til medlemmerne og en troværdig stemme for bilisterne har gjort FDM større end nogensinde. Styrken skal især bruges til at sikre, at alle kan være med i den grønne omstilling.

FDMs administrerende direktør, Stina Glavind, holder oplæg foran blå skærm med FDM-logo. Silhouetter af mennesker i forgrunden.
FDM Mener

Så lykkedes det – vi har rundet 278.000 medlemmer i FDM og har slået den hidtidige rekord fra 1973. I dag står FDM dermed stærkere end nogensinde i vores 114-årige historie.

Vi tror på, at vores succes handler om relevans – vi er relevante, fordi vi tager bilistens parti politisk og rettighedsmæssigt, og vi er relevante, fordi vi tilbyder gode, nemme og billige produkter, serviceydelser og rådgivning. Det er en unik, succesfuld kombination.

Mobilitet i en bæredygtig fremtid

Vi bilister står i en historisk brydningstid, hvor vi ikke bare kan fortsætte som hidtil. Klimaforandringerne og ændrede holdninger til bilens rolle i mobiliteten udfordrer det vante.

Det skal vi ikke være bange for, men vi skal stemple ind i debatten og tage et samfundsmæssigt medansvar. Med forslag og konkrete løsninger bidrager vi aktivt til, at vi danskere i så høj grad som muligt bibeholder vores mobilitetsmuligheder i en bæredygtig fremtid.

Vi ved, at det for mange er en usikker tid, hvor det er ekstra vigtigt at kunne få kompetent rådgivning. Det kan du hos FDM – vi har en sikker hånd på rattet på vejen gennem den grønne omstilling.

Alle skal kunne være med i den grønne omstilling

Vi er i FDM også meget bevidste om, at ikke alle er klar til eller har mulighed for at træffe grønne valg i samme tempo. Derfor har vi bevidst valgt det, vi kalder en inkluderende tilgang til grøn omstilling. Det er dejligt, at mange har kunnet vælge at skifte til en elbil, men der er altså endnu flere, der ikke har.

At man ikke endnu har kunnet skifte til en elbil, gør ikke én til en dårligere bilejer, der bare skal jagtes med endnu højere afgifter, restriktioner og forbud. Skal vi have alle med – og det skal vi – er det helt afgørende, at vi forbrugere og bilister skal kunne se os selv i den grønne omstilling.

Et større og stærkere FDM

At vi er historisk mange i FDM, har mange fordele. Det gør det muligt for os at forhandle endnu bedre fordele til dig som medlem, og det giver ekstra tyngde, når vi skal tale bilisternes sag.

Et af FDMs budskaber til politikerne er, at der skal skabes de rette rammer for den grønne omstilling. Det er fint, at afgifterne har været fjernet på elbiler, men nu er det tid til at se på, hvordan alle de, der ikke har mere end 300.000 kr. til en ny bil, kommer videre og ikke bare bliver mødt af højere afgifter og indkørselsforbud i de store byer.

Det er afgørende, at vi alle kommer godt igennem omstillingen, og at vi som samfund får taget livtag med de 19 % af Danmarks CO2-emission, der kommer fra personbilerne.  

Nyt medlemskab på vej

Vi hviler ikke på laurbærrene i FDM. Vi vil gerne være flere og have en endnu stærkere stemme. Vi vil i 2024 komme med banebrydende nye medlemsfordele – et nyt fjerde medlemskab – og det kan I godt glæde jer til.

Endelig har vi også arbejdet med at modernisere FDMs brand både grafisk og kommunikativt med en kampagne, „FDM-fortællingen“, som skal give flere indsigt i, hvad FDM arbejder for og har af løsninger.

Jeg vil gerne sige tak til alle jer medlemmer, der bakker op om FDM og har gjort det muligt at skabe det FDM, vi har i dag.

Hold dig up to date med FDM

Få gode tilbud fra FDM og de seneste bilnyheder direkte i din mailboks

Få FDMs nyhedsbreve