Parkér mobilen

FDM og de europæiske bilklubber sætter fokus på mobilvaner i trafikken.

FDM og de europæiske bilklubber sætter fokus på mobilvaner i trafikken.
Medlemsnyt

Vi skal tænke mere over, hvordan vi bruger telefonen, når vi bevæger os ud i trafikken. Det er budskabet i en ny europæisk kampagne, der skal få fodgængere, cyklister og bilister til at parkere telefonen og i stedet holde opmærksomheden på trafikken.

”Mobiltelefoner er en naturlig del af vores hverdag, og derfor er det vigtigt at sætte fokus på den fare vi udgør for sig selv og andre, når vi retter øjnene mod mobilskærmen i trafikken. En simpel måde at reducere ulykker på er at holde øje på vejen og væk fra din smartphone”, siger juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange.

Kampagnen handler om, hvordan vi får bedre vaner, også når vi går eller cykler i trafikken

Uopmærksomhed fører til ulykker

For bilister, fodgængere og cyklister kan kun få sekunders uopmærksomhed få store konsekvenser. I hele Europa er uopmærksomhed i trafikken årsag til et stigende antal dødsfald og personskader i Europa.

Europæisk kampagne

 

”Kampagnes mål er at få alle trafikantgrupper til at tænke mere over, hvad det betyder for deres opmærksomhed, når de bruger mobiltelefonen i trafikken. Kampagnen handler om, hvordan vi får bedre vaner, også når vi går eller cykler i trafikken. Hvis vi alle er mere opmærksomme, så kan vi nedbringe antallet af ulykker i trafikken”, siger Dennis Lange.

Korte inforgrafikker skal huske trafikanter på at være opmærksomme i trafikken

Kampagnen er en del af den fælles, globale målsætning om at undgå 3.500 dødlige trafikulykker på vejene hver dag.

#parkyourphone

Hvordan kan vi skabe bedre mobilvaner i trafikken? Deltag i debatten på de sociale medier. Brug #parkyourphone i dine opslag.

Deltag i debatten på  FDMs facebookside

Deltag i debatten på Twitter

Se også: Sikker i trafikken