Læs det nye Motor fra 16. december

En lille chip har væltet et stort læs – nemlig det meste af bilindustrien. Derfor må du vente længe på nye biler. Læs om, hvordan det kan lade sig gøre i Motor 9/2021, hvor vi også tester den længe ventede elbil Kia EV6. Kom også med på jagt efter et af de over 11.000 (!) dyr, der årligt påkøres på de danske veje.

Spændende artikler i Motor 9/2021
Medlemsnyt

En ulykke kommer sjældent alene, og det er i den grad også tilfældet for den chip-krise, der lige nu har ramt bilindustrien. Det er en perfekt storm med dramatiske ingredienser som et skibsforlis, en pandemi og masser af supertankere, der er fanget i trafikpropper. Men hvad har det med dig at gøre? Jo, uanset om du ser på ny bil eller skal have repareret din gamle, kan manglen på de små mikrochip betyde, at du kommer til at vente længe. Læs hele den spændende historie om chipkrisen – og så er der faktisk en ny mangel-krise på vej ...

Et af de bilmærker, der ikke er så hårdt ramt af chipkrisen, er Kia. Så hvis du falder for bilen i dette nummers stortest, Kia EV6, så behøver du ikke vente særlig længe. Dens søsterbil, Hyundai Ioniq 5, er netop kåret som Årets Bil i Danmark 2022, og Kia'en deler mange af de gode gener fra Ioniq 5 – f.eks. lynhurtig opladning og masser af udstyr. Men se lige dens design herover – den er også helt sin egen. Kan den leve op til succes-søsteren?

Magasinet rummer også en reportage om påkørte dyr, og så tænker du måske, at Motor er fuld af ulykker. Men vi slutter faktisk af med en naturkatastrofe, der har vist sig at være en gave. I marts ramte et vulkanudbrud Island, og det har vist sig at være et hit for både turister og islændingene selv. Vi har været på vulkanvandring og dykket ned i lavagrotter – og det er en storslået oplevelse, som du også kan få.

Læs Motor på mobil og tablet

Hent appen FDM Motor i App Store eller Google Play, så kan du nemt læse e-magasinet, når du har logget dig ind som medlem.

Se mere

I det nye nummer af Motor kan du også læse om:

  • FDM siger efter 18 år farvel til adm. direktør Thomas Møller Thomsen – læs afskedsinterviewet
  • Kig med ind i Mercedes EQS, der er en luksus-elbil fyldt med fremtidens teknologi
  • Syv biler er klar til finalen om at bliver Car of the Year 2022 – se dem her
  • Kom sikkert frem til jul – sådan undgår du at bruge juleaften bag rattet
  • Det farligste bilkøb – skal du handle bil med et familiemedlem, så læs denne artikel først  

Husk, at du allerede fra torsdag den 16. december kan læse Motors e-magasin på nettet. 

Her finder du også et arkiv, så du kan genlæse tidligere artikler og test. Husk, at du skal være logget ind som medlem.

Læs Motor

Elsker du klassiske biler? Læs om FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, og bestil abonnement her

Få mest muligt ud af dit FDM-medlemskab – se her, hvilke tilbud, rabatter og oplevelser du kan få som medlem af FDM