Læs det nye Motor fra 7. marts

Plugin-hybriderne var sidste års mest solgte „grønne“ biltype, men i år anklages de for at være „sorte“. I Motor 2/2022 ser vi på argumenterne, der ikke er så sort/hvide endda. Du kan også høre om det „kuldechok“, mange elbilejere har fået denne vinter, og du kan finde ud af, hvorfor stadig flere lastbiler dropper sidespejlene.

Læs Motor 2/2022
Medlemsnyt

Hvornår er en bil „grøn“? Hvis det bare handlede om lakfarven, kunne de fleste nok blive enige. Men når det handler om klima og miljø, er svaret ikke så enkelt. Derfor er de populære plugin-hybrider gået fra at være årets grønne hit i 2021 til nu at risikere at miste deres grønne privilegier. Læs med om urealistiske tests, glemsomme politikere og uforudsigelige bilejere.

Meget apropos bringer vi en gruppetest af fire stationcars med plugin-teknik. Har du brug for en stationcar, og vil du gerne kunne køre på el, så er de nemlig din eneste mulighed lige nu. Vi ser på, hvor langt de kører på strøm og på literen – og der er stor forskel. Det er altså dig, der afgør, om de er grønne eller sorte.

Overvejer du en elbil – eller ejer du en – vil du blive klogere af at læse artiklen om rækkevidden, der skrumper i kulden. Find ud af, hvorfor det sker, og få et overblik over, hvor langt du reelt kan forvente, at elbilerne kører. Svaret afhænger bogstaveligt talt af vejret, så du bliver glad for at kende vores nye tommelfingerregel om rækkevidde.

Højresvingsulykker med lastbiler er noget af det, vi frygter mest i trafikken. Hvordan harmonerer det med, at stadig flere lastbiler kører uden sidespejl? Ganske godt, faktisk. En lastbilchauffør fortæller hvorfor.

Læs Motor på mobil og tablet

Hent appen FDM Motor i App Store eller Google Play, så kan du nemt læse e-magasinet, når du har logget dig ind som medlem.

Se mere

I det nye nummer af Motor kan du også læse om:

  • Hvordan du kan komme sovende til billigere strøm til elbilen
  • Hvilke sommerdæk i størrelserne 15” og 16”, der er de bedste
  • Smukke Ærø med rigeligt med oplevelser til en forårsdag eller to
  • Sådan realiserer du din drøm om en klassisk bil – uanset budget

Husk, at du allerede fra mandag d. 7. marts kan læse Motors e-magasin på nettet.

Her finder du også et arkiv, så du kan genlæse tidligere artikler og test. Husk, at du skal være logget ind som medlem.

Læs Motor

Elsker du klassiske biler? Læs om FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, og bestil abonnement her

Få mest muligt ud af dit FDM-medlemskab – se her, hvilke tilbud, rabatter og oplevelser du kan få som medlem af FDM