Skoda lufter Fabia som SUV

Om et år er Skoda klar til et indtage den lille SUV-klasse. Nu ser vi, hvordan en Fabia vil se ud som SUV/crossover. Det lover godt.

Konceptbilen Skoda Vision X.
Nyt om biler

Skoda har – som de fleste andre – hæsblæsende travlt med at rulle nye SUV-modeller ud. Kodiaq og Karoq er lanceret på to år, og nu trækker det op til en endnu vigtigere model i den lille crossoverklasse.

En forsmag får vi med denne konceptbil, kaldet Vision X.

Hybridbil

Bagfra er Vision X klart beslægtet med øvrige nye Skoda-modeller. Fotos: Skoda
Bagfra har Vision X klare træk fælles med øvrige nye Skoda-modeller. Fotos: Skoda

Skoda siger, at konceptbilen er en hybrid uden at gå i detaljer. Det virker dog oplagt, at bilen på et tidspunkt – men ikke fra begyndelsen - kommer som elbil og/eller hybrid. Skoda har officielt sagt, at mærket følger med resten af koncernen mod elektrificering.

Konceptbilen står på Genève-udstillingen i marts, mens produktionsudgaven ventes vist på Paris-showet til oktober. De første danske kunder kan få deres Skoda-crossover i første kvartal 2019.

Nogle kilder hælder til, at bilen kunne hedde Polar, men det er nok mindst lige så sandsynligt, at Skoda prøver at få klemt et 'q' ind til sidst i navnet.

Se mere: Seat Arona: minibil på lange ben

De første danske kunder kan få deres Skoda-crossover i første kvartal 2019.

Søsterbil til Arona og T-Cross

Fronten af Vision X
Skoda er åbenbart også på vej med forlygter i to etager, som det bl.a. ses på Citroën C3 Aircross og Hyundai Kona.

Vision X bliver søsterbil til Seat Arona og VW T-Cross. Dermed vil den være teknisk beslægtet med den næste Fabia, som dog nok først kommer omkring 2020. Den nuværende får nemlig et facelift til sommer.

Vision X's kabine.
Kabinen er det mest konceptagtige (læs: urealistiske). Men det lader til, at Skoda bevæger sig mod et mere 'let' udtryk, bl.a. med en svævende skærm.

Med Skodas entré i crossover-klubben om et år er det stort set kun Toyota, der står alene tilbage på perronen.

Se mere: Danskerne sætter kryds ved crossover