Nyt bilmærke til Danmark: Cupra

Seat følger moden i bilverdenen og etablerer et nyt undermærke. Cupra er navnet på mærket med de nye hurtige og luksuriøse modeller. Seat-navnet indgår ikke.

Det nye Cupra-navn og logo.
Nyt om biler

Seat ændrer strategi og lader nu Cupra fremstå som et selvstændigt bilmærke. Før var Cupra betegnelsen for de hurtigste Seat-modeller.

Dermed lancerer Seat en strategi, der minder om den, Fiat har for sit Abarth-undermærke, der dog ikke sælges i Danmark.

Næste år vil fem separate Cupra-forhandlere dukke op i Danmark, og her kan man til at begynde med købe en af de få modeller, der sælges under det nye brand.

Cupra Ateca og Leon først

I første omgang vil det være særligt lækre versioner af Ateca og Ibiza. Senere vil flere særlige Cupra-modeller komme til.

Se mere: Seat i den helt åbne stil

I første omgang vil det være særligt lækre versioner af Ateca og Ibiza. Senere vil flere særlige Cupra-modeller komme til.

Sådan ser Cupras grill og logo ud.
Sådan ser Cupras grill og logo ud. I første omgang gælder det Ateca og Leon. Fotos: Torben Arent

En Cupra SUV og en Cupra Leon baseret på næste generation af Seat Leon er således allerede vist som prototyper. Der foreligger dog endnu ikke melding om, hvorvidt disse modeller rent faktisk kommer i produktion.

Danske priser ukendte

Motor har set nærmere på det nye mærke, inden det havde publikumspremiere på

 

Cupra elracer.
Seat gør reklame før sit nye undermærke med denne rent elektriske fuldblodsracer.

 

Genève-udstillingen. Det er interessant at se, hvordan luksus, design og køreglæde har fået høj prioritet. Det bliver dog spændende at se, hvorledes den danske importør vil prissætte de nye bilmodeller i Danmark.

Se mere: Den virkelig vilde Volvo kommer til Danmark

Er du allerede nu spændt på, hvordan de nye modeller ser ud, kan du se mere på denne officielle britiske hjemmeside for Cupra.

Se Seat på biler.dk