23 kæmper om Årets Bil i Danmark

Et særdeles alsidigt felt stiller op til den vigtige titel Årets Bil i Danmark 2019. Tre rene elbiler er blandt kandidaterne og hele 14 crossover-modeller. BMW og Mercedes-Benz boykotter konkurrencen.

Logoet for Årets Bil i Danmark 2019.
Nyt om biler

Hvem kommer i finalen til Årets Bil i Danmark 2019? 23 biler af nyeste årgang stiller op til den vigtige danske konkurrence, der i år kan fejre 50 års jubilæum.

25 jurymedlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark skal frem til 10. oktober vurdere, hvilke fem af de mange, fine nye modeller, der skal sendes videre til finalen.

Når finalisterne bliver afsløret onsdag kl. 13.30, sender Motor live på vores Facebook-side

Over halvdelen er crossovers

Feltet er særdeles alsidigt. Markant er det, at over halvdelen – 14 styks – er crossovers eller deciderede ASUV-modeller. Dermed afspejler kandidaterne den markante udvikling over mod disse halvhøje biler.

VW symboliserer spændvidden i biltyperne: mærket stiller både med den mindste, T-Roc, og med den største, Touareg.

To af crossover-bilerne er tilmed rent elektriske. Det er Jaguars første elbil, I-Pace, samt den rent elektriske version af Hyundai Kona. Den benzindrevne udgave stillede op i fjor, men den rent elektriske version anses for så anderledes, at den har fået lov at kandidere i år. Desuden stiller Nissan Leaf op. Det er første gang, at man ser anden generation af en elbil.

Se mere: Årets Bil i Danmark gennem tiderne

Opladningshybrider er der også. Det gælder Toyota Prius Plug-in, der som navnet antyder, altid er en opladningshybrid, samt Mitsubishi Outlander, der i Danmark kun kommer i denne version. Desuden findes Volvo V60 i hele to opladelige versioner.

Tysk boykot

Selv om listen med kandidater er ganske lang, kunne den have været endnu længere. Både BMW og Mercedes-Benz har adskillige nye modeller, der kvalificerer til at deltage i kåringen, men begge nægter at stille op med biler til den indledende runde.

Det sker efter krav fra de respektive hovedkvarterer.

De 23 kandidater

Audi A6

Citroën Berlingo/Peugeot Rifter

Citroën C5 Aircross

Dacia Duster

DS 7 Crossback

Ford Focus

Honda CR-V

Hyundai Kona Electric

Jaguar E-Pace

Jaguar I-Pace

Jeep Compass

Kia Ceed

Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Outlander

Nissan Leaf

Peugeot 508

Skoda Karoq

Subaru Impreza

Toyota Prius Plug-in

Volvo XC40

Volvo V60

VW T-Roc

VW Touareg

Lyst til ny bil? Bliv inspireret på biler.dk

Vinderen af konkurrencen findes til januar. Det sker i forbindelse med åbningen af den sjællandske udgave af ’Årets Bil 1969-2019 – Familien Danmark på hjul’.

Samme udstilling er netop åbnet i regi af Viborg Museum.

Se mere om udstillingen her (eksternt link)