Den flotteste, bedst kørende og mest nyskabende bil

For første gang er tre danske hæderspriser delt ud. Det er for bedste design, til bilen med størst køreglæde og den mest interessante nyskabelse. Se de tre – faktisk fire – vindere.

Årets Bil Designprisen går til Peugeot 508.
Nyt om biler

Årets Bil i Danmark 2019 var ikke den eneste hædersbevisning, danske biljournalister delte ud 23. januar. Fra i år ledsages den ultimative danske bilpris af tre andre, vigtige hædersbevisninger.

Årets Bil Innovationprisen går til Hyundai Kona Electric og den teknisk beslægtede Kia e-Niro. Tæt på i opløbet var Citroën med Citroën Advanced Comfort, en kombination af bedre støddæmpere, sædekomfort og støjisolering.

Begrundelsen for valget af de to elbiler lyder: ’De to velfungerende koreanske elbiler giver hidtil uset rækkevidde til en pris, der er til at betale for mange. Kona Electric og e-Niro er med til at rykke hele bilindustrien.’

Årets Bil Designprisen går til Peugeot 508 tæt fulgt af Volvo XC40.

Årets Bil Designprisen går til Peugeot 508 tæt fulgt af Volvo XC40.

Peugeot 508.
Peugeot 508 er første vinder af Årets Bil - designprisen.

Her lyder motivationen: ’508 er en modig designøvelse, der fungerer. Det fortjener hæder, at man kan få en så elegant bil med stilrent indre og lækre materialer til en folkelig pris.’

Årets Bil Bilglædeprisen går til Ford Fiesta ST med Jaguar I-Pace som en seriøs udfordrer og med Ford Mustang Bullitt lige i hælene. Den lille, vævre Fiesta med 200 hk og forbedret handling hædres fordi:

Ford slår endnu en gang fast, at små biler bare er sjovest. Fiesta ST er hurtig, skarp og sjovere end mange dyrere biler.’

Bag uddelingen af de tre ærespriser samt Årets Bil i Danmark står Motorjournalisternes Klub Danmark, der repræsenterer majoriteten af danske biljournalister.

Overrækkelsen af Innovationprisen.
Kia og Hyundai får begge Årets Bil Innovationprisen. Formand for danske motorjournalister overrækker hæderen til Lene Mejdal Iversen, Kia, og Annegrethe Skovby, Hyundai.  
Overrækkelsen af Bilglædeprisen.
Ford vandt ikke blot Årets Bil-prisen, men også den nye Bilglædeprisen for Fiesta ST. Lene Dahlquist og Janne Kämäräinen tager med glæde i mod. 
Overrækkelsen af Designprisen.
Designprisen går til Peugeot 508. Hanne Langsing Sørensen, Peugeot, tager imod trofæet af Karsten Meyland Lemche, formand for danske motorjournalister.