Geneve-show er helt elektrisk

Mængden af nye elbiler på årets store biludstilling i Schweiz er overvældende. Her er overblikket over de elektriske biler, der komme i nær eller lidt fjernere fremtid.

Audi havde en 'Café Electrique' på sin stand på Genève-udstillingen.
Nyt om biler

Det er sagt flere gang før. NU får elbilerne deres store gennembrud. NU kommer de. Alligevel er 2019-udgaven af biludstillingen i Genève det hidtil mest markante højdepunkt for eldrevne biler.

Der er mange elbiler, som er i handlen eller kan købes meget snart. Men i endnu højere grad er der visioner for den nære eller lidt fjernere fremtid.

Bemærkelsesværdigt at, at Toyota nu kryber til korset og gør klar til rent elektriske biler. Mærket har ellers været modstander i den forstand, at Toyota har ment, at elbiler var for dyre. Mærket ville hellere bygge millioner af hybridbiler med en lille CO2-gevisnt eller nogle få tusinde elbiler med en stor CO2-besparelse.

Bemærkelsesværdigt at, at Toyota nu kryber til korset og gør klar til rent elektriske biler.

Men den går ikke længere. Toyota erklærer i Genève, at koncernen vil lancere tre rent elektriske biler i 2021. En kommer fra Lexus, de to andre vil der stå Toyota på.

Se hvornår de nye elbiler kommer

Gennembrud i 2020-2021

2021 ser i det hele taget ud til at blive det magiske år. For selv om mange af elbilerne her på udstillingen er klar senere i 2019 og i 2020, er det fra 2021, at bilproducenterne virkelig har brug for dem.

Det år træder skærpede krav til bilernes CO2-udledning i kraft, og her hjælper elbiler, som pr. definition udleder 0 gram, helt gevaldigt på regnestykkerne.

Plugin-hybrider er der også mange af, men her koncentrerer vi os om de rent elektriske biler.

Og nej, der er ingen grund til at kikke efter en Tesla her. Det amerikanske mærke dukker sjældent op til biludstillinger. Ikke engang den i Genève.

Se alle Genève-nyhederne