Elbil næste gang? Jo tak siger flere

Danskerne er blevet mere modne til at købe elbil. Andelen, som vil vælge en ren elbil næste gang, er nærmest tredoblet på et år. Men de kommende elbilejere er stadig en lille gruppe: 8 procent vil købe elbil næste gang.

Elbiler er krøbet højere op på danskernes shoppingliste.
Nyt om biler

Salget af elbiler i Danmark kan få en kraftig opblomstring, hvis danske bilkøbere gør, som de siger. Otte procent – næsten hver 12. - svarer i ny undersøgelse, at deres næste bil skal være rent elektrisk.

Det er en kraftig stigning fra 2018, hvor det kun var tre procent.

- Der sker noget i Danmark lige nu, siger John Lauring Pedersen fra den norske del af meningsmålingsfirmaet Opinion, der har udført undersøgelsen.

- Der sker noget i Danmark lige nu.

Den hedder Nordisk Elbil-barometer og er bestilt af Norsk Elbilforening. Tallene er indsamlet i februar og marts 2019.

1,5 pct. køber elbil lige nu

For tiden er det langt mindre end otte procent, der køber en ny elbil. Andelen tre måneder inde i 2019 siger 1,5 procent.

Se mere: Elektrisk start på 2019: Elbiler femdobler

Danskernes plan for 'den næste bil'.
Danskernes plan for 'den næste bil'.8 pct. svarer elbil, 44 % svarer benzin eller diesel. Kilde: Nordisk Elbil-barometer

Andelen, af danskere der svarer, at deres næste bil skal være en hybrid (alm. og plugin-hybrid), er endnu større: 20 procent.

Konventionelle benzin- og dieselbiler er stadig langt det mest foretrukne. 44 procent mener, at deres næste bil skal være med benzin eller dieselmotor.

’Ved ikke’-gruppen er her ret interessant, siger folkene bag den nordiske undersøgelse, da det afspejler en usikkerhed. I Danmark er det 15 pct., der ikke ved, hvilken slags deres næste bil skal være.

Alt om elbiler

Norge er helt elektrisk

I Norden som helhed er det 10 pct., som vil vælge elbil næste gang. Norge skiller sig ud med 19 pct. Blandt de norske bilkøbere, der vil købe ny bil inden for de næste 12 måneder, er andelen helt oppe på 42 pct. - svarende til det aktuelle elbilsalg i Norge.

Den repræsentative undersøgelse spørger også de nordiske indbyggere, hvorfor de ikke vil købe elbil næste gang. Prisen er den største barriere for alle nordiske lande fulgt af for kort rækkevidde.

25 procent af de danskere, som ikke har tænkt sig at købe elbil næste gang, siger at det skyldes prisen på elbilen.

Hvilken bil næste gang? Sådan svarer indbyggerne i Norden.
Hvilken bil næste gang? Sådan svarer indbyggerne i Norden. Kilde: Nordisk Elbil-barometer

Se hvornår de nye elbiler kommer

 

Ønsker du at vide mere om el- og hybridbiler?
Kontakt FDM rådgivning