Koreaner-bamse får ’raffineret dristighed'

Kia holder fast i en meget stor SUV og viser på Geneve-udstillingen næste generation af Sorento. SUVen ventes til Danmark efter sommerferien. To hybridudgaver tilbydes.

Kia Sorento i fjerde generation.
Nyt om biler

En helt ny udgave af Kias europæiske topmodel, Sorento, er på vej. Den får verdenspremiere på marts’ Genève-udstilling og kommer til Danmark i sensommeren.

Inden premieren fortæller Kia meget lidt om den nye Sorento, kun lidt om designet, som kaldes 'raffineret dristighed'. Det dækker over, at designerne har forsøgt at beholde den ’robuste, muskuløse æstetik’ fra tidligere generationer, samtidig med de har efterstræbt en større grad af ’raffinement og elegance’.

Kia Sorento 2020.
Kia Sorento i 2020-udgaven har fået nogle usædvanligt baglygter, der er lodrette og opdelt i to elementer. Fotos: Kia

Mere konkret har bilen fået skarpere linjer og ubrudte overflader.

Mere konkret har bilen fået skarpere linjer og ubrudte overflader – lidt i modsætning til den nuværende mere afrundede former.

Større akselafstand

Den nye Sorento har formentlig fået bedre kabineplads. I hvert fald er akselafstanden øget. Vi antager, at der stadig er tre rækker sæder.

Se mere: Kia Sorento - koreansk kæmpe

I profil har designerne forsøgt at få Sorento til at se længere ud. Udhængene for og bag er kortere og akselafstanden øget. Desuden er den forreste vinduesstolpe trukket tre cm tilbage.
I profil har designerne forsøgt at få Sorento til at se længere ud. Udhængene for og bag er kortere og akselafstanden øget 3,5 cm. Totallængden er kun vokset med én cm. Desuden er den forreste vinduesstolpe trukket tre cm tilbage.

Sorento kommer både med almindelig (fuld) hybrid og som plugin-hybrid.

Den almindelige hybrid har en 1,6-liters turbobenzin-motor og en elmotor på 44 kW (60 hk) elmotor og et batteri på 1,5 kWh. Samlet ydelse 230 hk og 350 Nm.

Desuden kommer en ny firecylindret 2.2 ‘Smartstream’-dieselmotor med 202 hk og 440 Nm kombineret med et nyt ottetrins dobbeltkoblingsgear.  

En ren eludgave skal vi ikke forvente.

Meget populær for 15 år siden

Sorento er en sjælden bil i Danmark. Der kører i dag 743, heraf 594 på gule plader. Salget af Sorento boomede, da første generation blev lanceret i 2002, og den store SUV blev en slags gennembrud for Kia i Danmark.

Ny bil? Spørg FDM

Næsten 2.000 styks, langt overvejende på gule plader, blev indregistreret 2002-2005.

De senere år er der kun solgt ca. et dusin biler årligt.

Tiger-næse-grillen er blevet bredere, og lygterne er blevet til nye ’tiger-øjne’.
Tiger-næse-grillen er blevet bredere, og lygterne er blevet til nye ’tiger-øjne’, mener Kia.