Se listen: Disse 29 dyster om Car of the Year 2021

29 af årgangens nye biler er nu udvalgt og klar til at modtage stemmer fra de 60 europæiske dommere i Car of the Year-juryen. De syv finalister præsenteres 8. januar.

Citroën C4 er blandt årets kandidater.
Nyt om biler

Trods coronaens voldsomme begrænsning i rejsemuligheder og større fysiske bilpræsentationer er juryen bag årets bil i Europa nået frem til de modeller, der kan deltage i Car of the Year 2021.

Processen er dog blevet forsinket af nedlukningen af lande, rejserestriktioner og forbud mod at mødes, således at udpegningen af de syv finalister er udskudt til 8. januar.

Årets Bil i Europa afsløres 1. marts

Vinderen kåres som planlagt 1. marts, men det bliver ikke som traditionelt foran et stort publikum på Geneve-udstillingen, da den er aflyst for andet år i træk. Præsentationen med stemmeoptælling foregår i stedet online på den oprindelig planlagte dato.

Citroën C4 er blandt årets kandidatbiler. Søren W. Rasmussen er eneste danske medlem af den europæiske jury.
Citroën C4 er blandt årets kandidatbiler. Den og flere andre nye biler har måttet transporteres rundt til de europæiske jurymedlemmer, heriblandt Motors Søren W. Rasmussen, da rejser til produktionslandet i mange tilfælde ikke har været muligt.

Nedlukningen af Europa har også betydet, at den traditionsrige Tannistest, der indgår i den indledende bedømmelse af bilerne, blev aflyst for første gang i sin 43-årige historie. Det er FDM, der sammen med de øvrige nordiske jurymedlemmer, arrangerer Tannistesten, som ellers finder sted hvert efterår.

Det eneste danske medlem af juryen er Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Et krav til bilerne for at kunne stille op er, at det er helt nye og er til salg inden nytår i mindst fem europæiske lande.

Følg Motor på Instagram

De 29 kandidater:

1. Audi A3

2. BMW 2 Gran Coupé

3. BMW 4-serie

4. Citroën C4

5. Cupra Formentor

6. Dacia Sandero

7. Fiat 500

8. Ford Explorer

9. Ford Kuga

10. Honda e

11. Honda Jazz

12. Hyundai i10

13. Hyundai i20

14. Hyundai Tucson

15. Kia Sorento

16. Land Rover Defender

17. Mazda MX-30

18. Mercedes-Benz GLA

19. Mercedes-Benz GLB

20. Mercedes-Benz GLS

21. Mercedes-Benz S-Klasse

22. Peugeot 2008

23. Polestar 2

24. Seat Leon

25. Skoda Octavia

26. Toyota Mirai

27. Toyota Yaris

28. VW Golf

29. VW ID.3