Honda HR-V bliver helhjertet hybrid

Den kompakte SUV kommer i en helt ny generation med en særlig hybridteknik som standard. Også designet er lidt usædvanligt.

Honda HR-V er vokset i den nye generation.
Nyt om biler

Efter seks års levetid er Hondas kompakte SUV, HR-V, klar til udskiftning. Den helt nye generation, som ses her, ventes til Europa sidst på året.

Den nye HR-V får mærkets særlige hybridteknik kaldet e:HEV. Honda giver ingen detaljer om hybridteknikken, men da den formentlig svarer til den, der findes i den større CR-V, bliver der tale om en ret særlig hybrid-bil.

Bilen kan ikke lades op fra elnettet, men er ellers hen ad en elbil i sin opbygning. For det meste drives bilen af elmotoren, og kun i mindre omfang hjælper benzinmotoren til ved at trække mekanisk på hjulene.

Honda HR-V er 12 cm længere end den nuværende model og har fået et lidt mere coupé-agtigt bagparti.
Honda HR-V er 12 cm længere end den nuværende model og har fået et lidt mere coupé-agtigt bagparti. Som sin forgænger har bilen de bageste dørgreb skjult ved ruden.

Da Motor testede CR-V var det overvejende en positiv vurdering af teknikken, som dog ikke imponerede med benzinøkonomi. 13,7 km pr. liter er det officielle tal for CR-V.  

Elteknikken går ikke ud over pladsen ombord, betoner Honda og nævner, at de unikke foldebagsæder stadig er der.

Billeder af kabinen afslører, at bilen tilsyneladende holder fast i en stor, gammeldags gearvælger med mekanisk styring af gearkassen. Det stor i kontrast til den knap-gearvælger, der er i CR-V hybrid, og til de fleste nye bilmodeller i det hele taget.

Førerpladsen i HR-V er traditionel med vægt på knapper til klima m.m. frem for skærmmenuer. Men det virker gammeldags med en stor mekanisk gearvælger.
Førerpladsen i HR-V er traditionel med vægt på knapper til klima m.m. frem for skærmmenuer. Men det virker gammeldags med en stor mekanisk gearvælger.

Den nye HR-V vokser lidt i størrelse – tilsyneladende 12 cm i længde og to cm mellem for- og bagaksel.

Mens der kun er få tekniske detaljer, kan alle forvisse sig om, at designet er nyt og forfriskende. Det virker meget rent og særlig fronten har noget ’elbil-design’ over sig.

Få FDMs nyhedsbreve

Frontdesignet er forfriskende, lidt ferskt og usædvanligt.  Fronten har noget ’elbil-design’ over sig.
Frontdesignet er forfriskende, lidt ferskt og usædvanligt.  Fronten har noget ’elbil-design’ over sig.